Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 26 de Agost del 2021
PP

El PP presenta una moció perquè es prenguen mesures enfront del cotonet de Sud-àfrica 

Gozalvo: “La Conselleria ha de fer front de manera immediata a aquest insecte que està causant estralls en molts camps de la Comunitat i evitar que s'estenga a la totalitat del territori”.

El Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Torrent ha presentat una moció davant el Ple, que es debatrà segurament en la convocatòria del mes de setembre, per a instar les administracions competents que prenguen mesures enfront del *cotonet de Sud-àfrica.

 

Aquesta moció va en la línia de les presentades pel PP als ajuntaments de la Comunitat Valenciana per al control d'aquesta plaga, que està afectant un sector tan de vital importància en la nostra comunitat com és el citrícola. Aquesta cochinilla algodonosa suposa als productors grans pèrdues econòmiques, ja que els seus efectes són alteracions en la forma del fruit dels cítrics, la qual cosa porta a una depreciació del producte en el mercat.

 

El Regidor del PP de Torrent, José Gozalvo, encarregat de temes d'agricultura i medi ambient ha instat l'administració competent que prenga d'una vegada mesures enfront d'aquesta plaga. “La Conselleria ha de fer front de manera immediata a aquest insecte que està causant estralls en molts camps de la Comunitat i evitar que s'estenga a la totalitat del territori. A més, des del Ministeri, han de deixar d'atacar als agricultors, com recentment ha fet el Director General de Sanitat Vegetal, i intentar posar tot de la seua part per a pal·liar la situació tan dramàtica del camp”. 

 

Els populars proposen al Ple acordar instar la Conselleria a: que establisca mesures especials i fitosanitàries enfront d'aquesta plaga; que s'autoritze de manera excepcional l'ús de fitosanitaris fora de les èpoques permeses, baix coordinació d'aquesta administració; la cria en els centres propis de la Generalitat i solta d'un depredador natural enfront del *cotonet durant tot l'any; augmentar la inversió per a la investigació i lluita contra les plagues agrícoles; dotar en els Pressupostos de la Generalitat de 2022 d'una partida d'ajudes per als agricultors afectats pel *cotonet, així com una altra línia perquè els comercialitzadors apliquen mesures que frenen aquesta plaga.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.219.166

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.