Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 25 de Agost del 2021
PP

El PP lamenta que l'abandó d'Els Arquets de Baix ho fan retrocedir 12 anys arrere, com abans de la seua restauració

Folgado: “la falta de sensibilitat del PSOE i d'aquest alcalde amb el patrimoni, la història de Torrent, el turisme i el medi ambient, és notori des de fa moltes dècades, però també, aquest govern és perjudicial per al nostre patrimoni i en només 6 anys, estan deixant perdre el que tant ens va costar recuperar per als torrentins”.

La portaveu del PP, Amparo Folgado i el regidor José Francisco Gozalvo s'han acostat fins a l'aqüeducte d'Els Arquets de Baix per a comprovar l'estat en el qual es troba aquest element del patrimoni històric-hidràulic de Torrent, que al seu torn forma part dels elements de la Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l’Horteta. 

 

Els populars han lamentat l'estat d'abandó que presenten els Arquets, “Amb Jesús Ros hem retrocedit 12 anys arrere i la imatge de l'aqüeducte medieval recorda a la que hi havia abans de la seua restauració pel PP”, ha assenyalat Folgado. “La imatge que s'emporta el visitant, el senderista o qualsevol veí de Torrent que circula per la carretera confrontant, és lamentable”, afirma també Gozalvo. 

 

Les canyes, que són una espècie invasora, tornen a poblar tot el llit del barranc de l’Horteta, arribant a superar en altura, als ulls del propi aqüeducte. A més, la zona on es troben els panells explicatius amb la història *dels *Arquets, ha perdut tot el color i no es pot ni llegir. La tanca que separa la zona de descans i interpretació del monument està completament trencada en diferents punts i difícilment, s'arriba a veure aquest element patrimonial si no es coneix la seua ubicació. 

 

Els populars subratllen que “la falta de sensibilitat del PSOE i d'aquest alcalde amb el patrimoni, la història de Torrent, el turisme i el medi ambient, és notori des de fa moltes dècades, però també, aquest govern és perjudicial per al nostre patrimoni i en només 6 anys, estan deixant perdre el que tant ens va costar recuperar per als torrentins”. 

 

Els Arquets de Baix van ser restaurats per l'anterior govern del PP en 2009 amb la subvenció de la Conselleria de Cultura, a través de la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià, sent José Fco. Gozalvo regidor de Medi Ambient. Aquesta restauració va mostrar als torrentins una nova fita, que prompte es va convertir lloc de postal, al qual acudien els veïns i col·lectius de la ciutat a fotografiar-se. Fa menys temps, els populars van restaurar els Arquets de Dalt i en 2015, abans d'abandonar el govern, el PP va crear la Sendera del Reg Mil·lenari del Barranc de l’Horteta, recuperant tots els elements del patrimoni històric-hidràulic de tota la ruta.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.105.239

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.