Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 17 de Agost del 2021
FALLES

Sanitat concreta amb el món faller la celebració dels actes de setembre

La màscara serà obligatòria en tots els actes, inclosos aquells que se celebren a l'aire lliure. L'horari de la “Cremà” s'avança per complir amb el toc de queda a falta de la confirmació de l'ajuntament de Torrent.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s'ha reunit aquest dimarts amb el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, així com amb representants de la Mesa de Seguiment de les falles (que engloba el col·lectiu faller de la Comunitat Valenciana) per a abordar la celebració d'actes fallers a partir del pròxim 1 de setembre. L'ajuntament de Torrent haurà de coordinar amb la Junta Local la resta de concrecions que queden en l'aire per celebrar la setmana fallera de l'1 al 5 de setembre de 2021. Per la seua banda, els departaments de Falles, Polícia Local, Mobilitat hauran de detallar els permisos finals de talls de carrer, així com ubicacions i horaris de mascletaes de les comissions, (també les del consistori) i els horaris de la cremà que hauran d'avançar-se per complir el toc de queda a la 1 de la matinada. 

 

En la trobada d'este matí s'ha concretat quins són els actes que es podran celebrar en el marc de la normativa per al control de la pandèmia, tenint en compte sempre la necessitat de preservar la salut i la seguretat de la ciutadania. Per aquest motiu tots els actes fallers se celebraran establint l'obligatorietat de l'ús de la màscara, fins i tot en espais a l'aire lliure, amb aforaments limitats i garantint en tot moment la distància de seguretat.

 

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha insistit que “la situació epidemiològica només permet el desenvolupament de determinats actes complint la normativa vigent”. Durant la reunió s'ha acordat que la “Cremà” es desenvoluparà amb unes condicions concretes, entre les quals destaquen l'avanç dels horaris amb l'objectiu de poder complir amb el toc de queda en aquelles poblacions en les quals està en vigor, així com el control d'aforaments, distància de seguretat i grups de no més de 10 persones.

 

Ofrena

En la reunió també s'ha concretat la celebració de l'“Ofrena” a València ciutat, amb un recorregut tancat i sense públic per a evitar aglomeracions. No obstant això, la consellera ha recordat que “encara hi ha temps i continuem treballant en la concreció de detalls”. Junta Local Fallera de Torrent, per la seua banda, ja va aprovar en el passat ple el recorregut de l'Ofrena a la capital de l'Horta Sud amb dos jornades i dos itineraris diferents per garantir la seguretat i evitari la massificació, així com el tancament al públic de la plaça de l'església, on conclou l'acte. 

 

Per part seua, el regidor de València, Carlos Galiana, ha destacat “la responsabilitat del món faller des que va començar la pandèmia” i ha ressaltat “la renúncia a la celebració d'actes multitudinaris com les “mascletaes” de la plaça de l'Ajuntament, i els castells de focs artificials del Jardí del Túria, entre altres, així com la formació de coordinadors i coordinadores Covid en cada comissió”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.204.208

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.