Diumenge, 23 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 21 de Juny del 2024 a les 11:33:38 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 06 de Agost del 2021
RELIGIÓ

Les dominiques abandonen el convent de Torrent per falta de noves vocacions

Les monges es reagruparan en el monestir de Santa Catalina de Paterna per a seguir la seua vida d'oració

Una furgoneta de mudances realitzava ahir el trasllat d'estris de les dominiques de Torrent, que deixen la localitat a causa de la falta de noves vocacions per a mantindre el convent, un dels més antics de la ciutat, que data de 1968.


Les monges han viscut en aquest convent durant més de mig segle però la falta de vocacions ha obligat a reagrupar a les religioses que es trobava silenciosament dedicades a l'oració en la partida del Alter, a l'eixida del pont que uneix amb Alaquàs.


En una carta dirigida a les parròquies, s'han acomiadat comunicant la seua marxa. En la carta reconeixen la falta de vocacions que pateixen en l'actualitat, quan fa uns anys “abundaven les vocacions i els claustres dels monestirs s'omplien de joves. El nostre ha sigut un d'ells”.


[Img #11482]En la carta també ha donat les gràcies “a tots, que sempre ens han manifestat proximitat i suport”. A més, revelen que la seua intenció era realitzar una missa de celebració per la seua marxa però per qüestions sanitàries i davant el repunt de contagis, ha sigut descartada. Amb la marxa de les monges de Torrent queda pendent l'ús al qual es destinarà el convent, un complex amb diversos edificis que conformen un quadrat, amb plaça central i temple per a misses.


El tancament de convents i claustres s'ha accelerat en les últimes dècades. En 2018 només quedaven tres monges en el convent de Santa Gemma de Torrent, hui clausurat. Aqueix mateix any, les Serves de la Llar de Mare, fundada a Toledo però amb una delegació en el Vedat, es mudaven al convent de la Trinitat. El complex que van deixar les germanes a Torrent, propietat de les dominiques, va ser utilitzat per l'arquebisbat per a impulsar, al gener de 2020, una llar per a menors d'edat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.255.126

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.