Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 29 de Juliol del 2021
COMPROMÍS

Compromís demana la dotació urgent d’ajudes locals al sector agrícola

Pau Alabajos: “És lògic que si el SEPE subvenciona la contractació estival de peons agrícoles per a espais rurals i forestals, l’Ajuntament també pose de la seua part destinant els recursos corresponents a la millora de la productivitat i la competitivitat local”.

En l’elaboració dels pròxims pressupostos de 2022 el grup municipal de Compromís demanarà una partida nominativa d’ajudes directes al camp. El seu portaveu Pau Alabajos considera que des que Torrent fou inclòs dins del programa de contractació de les Zones Rurals Deprimides, gestionat pel SEPE, el govern municipal no ha destinat ni un sol euro en ajudes directes a la producció, promoció o distribució dels productes agrícoles locals.

 

El govern municipal ha presentat uns comptes anuals amb un superàvit pressupostari de més de 15 milions d’euros, corresponents al 2020, però cap partida provinent de la gestió dels últims pressupostos s’ha conformat com a ajudes directes per a pal·liar la situació extrema que pateix el camp torrentí, agreujada darrerament amb l’entrada massiva de productes agrícoles provinents de països extracomunitaris, que no treballen amb els estàndards de qualitat i exigència demanats als productes valencians”, ha declarat Alabajos.

 

El repartiment de contractes per municipis co-gestionat pel SEPE s'assigna atenent a la ponderació de les dades de l'atur local i al nombre d'afiliats al Règim Especial Agrari. En aquest sentit des de Compromís es valora molt positivament qualsevol ajuda de lluita contra la desocupació agrària, sempre que aquestes mesures complementen les referides a la productivitat i la competitivitat, amb l’objectiu de posar els ciments per a una millora efectiva en les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores del camp.

 

Finalment, Alabajos ha anunciat que negociarà aquesta proposta d’ajudes de cara al pròxim pressupost de 2022, prèvia presentació davant el Consell Agrari de Torrent, com a organisme autònom municipal encarregat de la gestió i promoció de la agricultura local.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.187.121

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.