Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 28 de Juliol del 2021
PP

PP: El 35,3% dels xiquets de Torrent en risc de pobresa segons el Mapa de la Pobresa a Espanya del govern

Folgado: “a l'alcalde de Torrent l'ha de preocupar que hi haja 5.853 menors a la ciutat en risc de pobresa, el Sr. Ros ha de repensar en què s'està gastant els diners dels torrentins i si creu que la seua política de compra de locals i palauets és la que toca en aquests moments"

L'estudi publicat recentment per l'Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil del Govern, assenyala que aquesta s'està traslladant de les zones rurals a les urbanes. La mitjana de xiquets en risc a Espanya és del 27,4%, una xifra que en el cas de Torrent es dispara fins al 35,3% de xiquets en risc de pobresa infantil.

 

En el cas de Torrent, són 5.853 els menors de 18 anys que es troben en risc de pobresa, una de les xifres més altes en tota l'àrea metropolitana, només superada per Xirivella, Alfafar i Burjassot.

 

Una situació que és bastant desigual segons el barri de Torrent en el qual residisquen, segons les dades que ofereix el propi Comissionat Contra la Pobresa Infantil. En el Districte 1 de Torrent, el risc de pobresa infantil se situa entre el 40% i el 100%; en el Districte 2, entre el 30% i el 40%; en el Districte 3 baixa entre el 20% i el 30% de població infantil i finalment, en el Districte 4 de Torrent, el percentatge baixa fins a situar-se entre el 10% i el 20%.

 

L'accés a l'habitatge és un dels grans agreujants de la situació dels xiquets i xiquetes en risc de pobresa en les grans ciutats com és el cas de Torrent, cosa que significa que les llars destinen més del 40% dels ingressos a pagar l'habitatge i els costos que s'associen a ella.

 

En el cas també de Torrent, de l'estudi es desprén un increment respecte al 2020, on la capital de l'Horta Sud tenia un 27,2% dels menors en risc de pobresa, enfront del 35,3% de juliol de 2021.

 

Una situació que per als populars de Torrent ha de preocupar el govern de la ciutat, “a l'alcalde de Torrent l'ha de preocupar que hi haja 5.853 menors a la ciutat en risc de pobresa, el Sr. Ros ha de repensar en què s'està gastant els diners dels *torrentinos i si creu que la seua política de compra de locals i palauets és la que toca en aquests moments, o per contra baixar els impostos com l'IBI, l'aigua, l'IAE, augmentar les beques escolars i treballar perquè cap menor que el necessite, es quede sense menjador escolar, és el prioritari”, ha assenyalat Amparo Folgado.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.93.178.221

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.