Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 14 de Juliol del 2021
COMPROMÍS

Compromís proposa al ple condemnar la proliferació dels delictes d'odi

Pau Alabajos: “Estem davant d’un intent per part de l’extrema dreta de normalitzar la persecució ideològica, i fins i tot física, de les persones pel seu origen, raça, llengua, creences o orientació sexual”.

La moció presentada per Compromís demana a l’Ajuntament de Torrent que manifeste "el seu compromís absolut a l’hora de combatre qualsevol comportament d'odi, especialment contra minories o grups minoritzats que cal protegir".  Segons explica el portaveu, Pau Alabajos “les representants polítiques democràtiques no podem quedar-nos impassibles quan la ultradreta intenta frenar l’avanç aconseguit com a societat moderna, progressista, justa i igualitària”.

 

Alabajos ha recordat que el passat 13 de juny Younes Bilal era assassinat amb tres trets al pit al crit racista de “Fuera moros de mierda de este bar”; el 6 de juliol es produí  la mort de Johana Andrea (veïna de Borriana) com a assassinat masclista (la número 1.102 a Espanya des de l’1 de gener de 2003), “i portem mesos sense saber què va passar amb les tres dones que aparegueren assassinades a diferents sèquies del País Valencià en un curt espai de temps”; el dimecres 7 de juliol deu persones apallissaren dos xics gais a la ciutat de València mentre la policia dissuadia les víctimes de fer denúncia i, també, s’ha perpetrat el brutal assassinat de Samuel Luiz al crit homòfob de “Maricón de mierda”, fet que ha despertat la indignació ciutadana.

 

Per últim, Compromís també demana en la moció el compliment de l’article 42 de la llei d’igualtat de les persones LGTBI, aprovada per les Corts Valencianes durant la passada legislatura, que contempla la creació d’un grup contra els delictes d’odi coordinat per la policia local en ciutats de més de 50.000 habitants. “És molt greu que la ciutat més gran de l’àrea metropolitana no compte amb aquesta unitat especialitzada” ha finalitzat el portaveu.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.141.8.247

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.