Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 08 de Juliol del 2021
CRISI CORONAVIRUS

Tornen les restriccions a l'oci nocturn per l'augment de contagis en la cinquena ona

La Generalitat demanarà toc de queda de 1-6 de la matinada limitat a les poblacions afectades

Pas enrere. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat tornar a les restriccions després de la reunió de la mesa interdepartamental per de l'avanç dels contagis i l’increment exponencial de la variant delta. Les mesures afecten especialment a l'oci nocturn i a la restauració, i també a la mobilitat, en el cas de les poblacions amb més incidències, ja que es demanarà al Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana el toc de queda noctur de 1 a 6 de la matinada. 
 
El president ha anunciat que es tanca l'oci nocturn que tindrà que  tancar a les 00:30 hores. En segon lloc, s'avança mitja hora el tancament en restauració i les taules podran ser d'un màxim de deu persones a l'exterior i sis a l'interior. Una tercera mesura és que els espectables massius passen de 4.000 a 3.000 de màxim en exteriors i de 3.000 a 2.000 en tancats. Les mesures entren en vigor la mitjanit de divendres i estaran actives fins al 25 de juliol.
 
Aval al TSJ per a la limitar la mobilitat nocturna per municipis
El Consell demanarà demà al TSJ autorització per a introduir la limitació de la mobilitat nocturna entre la 1:00 i les 6:00 de la matinada als municipis amb més incidència i positivitat, que ara són uns quaranta. I també demanarà limitar a deu els encontres, a l'interior i a l'exterior.
 
"A la Comunitat Valenciana, la prioritat ha estat, és i serà la salut", ha assegurat Puig. El president ha comparegut en roda de premsa juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Puig ha recordat el repunt de casos dels últims dies i el repunt de contagis entre els joves i ha remarcat que aquest grup "no és immune al virus". Els menors de trenta anys s'han duplicat en els últims dies, ha dibuixat.
 
El president ha explicat també que buscarà la col·laboració de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en una reunió amb la delegació del govern, buscarà la "màxima vigilància" per a evitar els botellots al carrer. "Sabem que no es podem fer, però hem d'aconseguir que no es facen. I qui ho faça, que li coste car", ha dit. El botellot passarà a ser una falta greu i es redueix l'horari de venda d'alcohol (Llei de sanitat de 2014) i es fixarà dues hores abans d'ara, a les 20:00 hores.
 
 
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.194.39

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.