Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 07 de Juliol del 2021
COMPROMÍS

Compromís adverteix que la comptabilitat del 2020 presenta importants diferències sense solucionar

Pau Alabajos: “Els valors del balanç no coincideixen amb els patrimonials, ni tampoc concorden els fluxos d’efectius”.

Per part del govern municipal de PSPV-Cs es va notificar el passat 29 de juny de 2021 el Compte General de 2020 als grups municipals que componen l’Ajuntament de Torrent.

 

Dins de la tasca de fiscalització del govern, que és competència dels grup municipals, des de Compromís s’han detectat greus diferències valoratives en el patrimoni de l’Ajuntament de Torrent;  així, per exemple, al punt 3.4 de la Memòria dels Comptes Anuals s’informa que el patrimoni municipal té un valor net de 281 milions d’euros, mentre que eixos mateixos béns, però valorats per l’Àrea de Patrimoni, es troben taxats en 484 milions d’euros; una diferència de 203 milions d’euros encara sense aclarir. Aquestos comptes d’immobilitzat recullen elements tan importants com construccions, solars, finques rústiques, mobiliari, béns històrics i artístics, vehicles, equips d’informàtica i electrònica.

 

Respecte a les subvencions i transferències rebudes per l’Ajuntament de Torrent al llarg de 2020, mentre que a l’Estat de Fluxos d’Efectiu arreplegat a l’apartat D) de la documentació lliurada als grups hi figura la quantitat de 24.252.359€, quan es desglossen les mateixes al punt 15.1 de la Memòria només apareixen 22.486.611€: hi ha, per tant, 1.765.748€ en subvencions i transferències rebudes per justificar.

 

Al contrari ocorre en el cas de les transferències i subvencions concedides: mentre al resum de l’apartat D) hi consta que s’han concedit 8.610.092€, en el punt 15.2 de la Memòria es detalla la destinació de les mateixes però en aquest cas la xifra total és de 8.707.725€, és a dir una diferència de 97.633€ entre dos documents que expressen el mateix concepte.

 

Els grups disposen de 15 dies per a analitzar la informació i emetre una opinió sobre la comptabilitat del 2020, la qual serà posada de manifest en la Comissió Especial de Comptes, que com tots els anys es reunirà per a emetre un dictamen que serà publicat al BOP perquè els i les diferents interessades puguen presentar les reclamacions oportunes.

 

El portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos ha avançat que demanarà que se solucionen tots aquestos problemes abans que la Comissió emeta un dictamen: “per responsabilitat institucional els comptes s’han presentar a la ciutadania en les condicions òptimes que permeten acomplir amb el principi bàsic d’imatge fidel arreplegat en la legislació”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.240.178

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.