Dilluns, 06 de Desembre del 2021

Actualitzada Divendres, 03 de Desembre del 2021 a les 15:35:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 06 de Juliol del 2021

Torrent inicia un programa pilot de control del mosquit tigre en les residències del Vedat

Té com a objectiu desenvolupar noves metodologies per a implementar els programes de control i vigilància d'aquesta espècie.

L'Ajuntament de Torrent, en col·laboració amb Aigües de l'Horta, ha iniciat un projecte pilot de control del mosquit tigre en zones residencials de la ciutat. Es tracta d'una actuació que té com a objectiu desenvolupar noves metodologies per a implementar els programes de control i vigilància d'aquesta espècie.

 

El projecte s'inicia amb un tractament larvicida i amb més de 300 paranys distribuïts a través de les associacions veïnals. Les actuacions estan coordinades i desenvolupades per dues empreses valencianes amb àmplia experiència en el disseny de programes de lluita antivectorial, com són Laboratoris Lokímica i Inesfly Corporation. El procediment d'intervenció es duu a terme entre maig i novembre de 2021, i està liderat per la Dra. Pilar Mateo, científica valenciana CEO en Inesfly. i el Dr. Rubén Bueno, director tècnic de Lokímica i expresident de l'Associació Europea de Control de Mosquits (EMCA). L'objectiu del projecte és desenvolupar noves metodologies per a implementar els programes de control i vigilància per a aquesta espècie. La iniciativa suposa un pas més en la col·laboració entre la ciutadania, les administracions públiques i les empreses de control de plagues.

 

Les entitats col·laboradores han seleccionat l'entorn residencial del *Vedat per a posar en marxa les primeres intervencions. Inicialment, els tècnics han realitzat un tractament *larvicida en la totalitat dels embornals de la urbanització situats en la via pública, així com uns altres possibles granges de l'espècie en zones de titularitat pública. A més de les residències, als centres educatius també se'ls ha dotat d'aquestes eines de control de l'espècie. Es preveu que en els col·legis puguen realitzar-se activitats d'educació ambiental dirigides als escolars al llarg del curs.

 

D'altra banda, el projecte realitzarà nous formularis adulticides, els quals s'aplicaran en zones localitzades per a reduir els possibles refugis dels mosquits. Aquestes actuacions necessiten de la col·laboració ciutadana que de moment “ha sigut molt bona i s'ha demostrat el compromís dels veïns i veïnes de la ciutat pel bon acolliment que ha tingut aquest projecte”, ha agraït el regidor de l'àrea de mobilitat, Raúl Claramonte.

 

Amb aquest pioner projecte d'intervencions públic-privades de diversa naturalesa (larvicides, adulticides, paranys i conscienciació ciutadana) l'Ajuntament de Torrent i Aigües de l'Horta se situen a l'avantguarda de la gestió problemàtica del mosquit tigre en una de les zones més complicades, els entorns residencials.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.212.120.195

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.