Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 10:12:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 01 de Juliol del 2021
COMPROMÍS

Compromís proposarà una partida urgent per a la rehabilitació i difusió del patrimoni etnogràfic

Pau Alabajos: “L’actual estat de conservació de les zones etnogràfiques del terme municipal passa per un moment crític”.

Compromís demanarà al govern municipal de PSPV-Cs una línia pressupostària específica per a recuperar importants zones de patrimoni etnogràfic ubicades al terme municipal de Torrent.

 

És una vella reivindicació que portem demanant des que Compromís es troba representat al Ple de l’Ajuntament”, ha recordat el seu portaveu Pau Alabajos.

 

Alabajos ha explicat que després de l’última inspecció presencial, el seu grup ha pogut constatar que importants elements etnogràfics es troben en un estat d’abandonament molt preocupant: “zones com el mirador dels Arquets de Baix, la Ruta del Reg Mil·lenari o l’àrea de recepció de rutes turístiques -vinculada a la xarxa de senders- presenten una imatge impròpia d’un municipi que està declarat com a gran població”. 

 

A les fotografies aportades per Compromís es pot observar com, per exemple, al mirador dels Arquets de Baix (l’aqüeducte medieval) no hi ha panoràmica visual com a conseqüència de la falta de manteniment de l’àrea en qüestions bàsiques, com la poda dels arbres o el control de la vegetació seca. A més a més, l’estructura que suporta el mirador es troba foradada per baix: “de fet, part del mirador ha caigut a la zona del barranc per on passa la ruta del reg mil·lenari”, ha explicat Alabajos.

 

Respecte a la ruta de senders, el portaveu de Compromís recorda que la seua àrea de recepció, que es va crear a la falda de la serra Perenxisa, es troba abandonada; “ningú pot aprofitar aquesta infraestructura per la falta de manteniment municipal, les altes brosses, amb especial proliferació de les espinoses, fan impossible poder caminar o seure en els seus bancs sense llastimar-se els peus i les cames”.   

 

Finalment, Alabajos ha conclòs explicant que Torrent necessita un pla de manteniment del terme municipal amb estratègies de futur clares que definisquen i permeten la pervivència del nostre patrimoni etnogràfic com a torrentins i torrentines.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.138.141.202

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.