Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 29 de Juny del 2021
FALLES

Junta Local presenta el jurat d’elecció de falleres majors de Torrent i corts

Esta setmana comencen les proves amb les candidates majors i infantils en el procés anomenat Camí d'un Somni.

Comença de nou el Camí d'un Somni, el procés d'elecció de les falleres majors de Torrent, creat en 2008 i que torna la il·lussió a un conjunt de xiquetes i joves de Torrent per formar part de la Cort d'Honor i finalment tocar la glòria de ser les màximes represenants del món faller. Enguany s'han presentat 16 xiquetes i 11 joves, de manera que el jurat haurà de deixar fora d'este somni a 7 xiquetes i 2 adultes. El dissante, 10 de juliol, a les 21.30 h. serà l'acte d'elecció de falleres majors de Torrent a l'àgora de Parc Central. Ahir es va presentar el membres del jurat a les candidates i hui s'ha donat a conèixer el nom i curríclum que passem a enumerar: 

 

JAVIER MARÍ YAGO: “Ser jurat de l'elecció a Falleres Majors de Torrent i les seues Corts d'Honor és un privilegi”.

Faller des de l'any 1981 pertanyent a la comissió de la Falla Pl. Cervantes de Paiporta durant 13 anys. Faller de la Falla Sant Antoni de Paiporta des de 1994, on va exercir el càrrec de: Delegat de cavalcada durant 12 anys. Delegat de llibret durant 2 anys Delegat de presentació durant 3 anys Directiu vocal durant 4 anys. President durant 4 anys President de Junta Local Fallera de Paiporta durant 3 anys en els quals es van fer grans canvis que perduren hui dia. Professor i fundador del grup de danses valencianes l’Espolí d'aquesta localitat des de l'any 1997.

 

ROSSANA BERNAL GONZÁLEZ: “És una satisfacció ser jurat de l’elecció de les Falleres Majors de Torrent i les seues Corts d’Honor i espere aportar la meua experiència amb esforç i il·lusió”.

Va començar la seua trajectòria fallera als 18 anys en la Falla Nou Buñol del seu poble natal, formant part de l'equip directiu, i de les Delegacions d'Infantils i Festejos. Actualment, fallera de la Falla Josep María Bayarri-Los Isidros de la que ha format part dels diferents equips directius, sent responsable de les delegacions de playbacks, juvenils i protocol. En 2020 li van atorgar el càrrec de Vicepresidenta 4a i en 2021, Vicepresidenta 1a de la junta gestora de la comissió. A la seua família, podem trobar-nos amb els següents càrrecs: 1 Fundador de Falla, 1 President i una Fallera Major de Junta Local Fallera, 1 President de Falla, 4 Falleres Majors Infantils, 6 Falleres Majors, 2 Components de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València. En 2019 va ser triada com a Fallera Major Infantil de València la seua filla Sara Larrazábal Bernal. En 2020, La Falla José-Maestre El Cid, li va atorgar el Premi “Tizona” en la seua quarta edició. Un premi que reconeix la labor de totes aquelles persones o entitats que han estat a l'ombra de grans personalitats de la nostra festa, fent que brillen amb el seu màxim esplendor, vetlant pel seu triomf, d'ací el seu nom "Tizona", el qual representa l’espasa protectora del Cid Campeador.

 

EMILIO PACHO SORLÍ: “Tornem a caminar i ho fem camí d'un somni. Ser jurat de l'elecció de les Falleres Majors de Torrent i les seues Corts d'Honor és un dels millors regals que m'han fet les falles”.

Grau en Periodisme a la Universitat Jaume I de Castelló. Periodista a Levante TV. Faller de la Gran Via del Sud de Bétera des que va nàixer i actualment de la comissió de la falla Sant Ignasi de Loiola–Jesús i Maria (Sector Botànic–La Petxina). Ha sigut entre altres, delegat d’infantils; delegat de RRPP i protocol i delegat de comunicació, col·laborant també amb la delegació de monument i festejos. Actualment, component de les delegacions de comunicació, protocol i festejos a la seua falla i Delegat de la Delegació de Comunicació de Junta Central Fallera, per segon exercici consecutiu. Jurat de Falla en l’any 2018 a la J.L.F. d’Alaquàs. Col·laboracions amb la revista “Cendra”, amb articles per a llibrets a comissions de Juntes Locals (Falla Sant Antoni de la Cullera; Falla Immaterial; entre d’altres).

 

XELO DEVIS DAMIA: “És una satisfacció i un plaer ser jurat de l’elecció de les Falleres Majors de Torrent i les seues Corts d’Honor i espere aportar humilment el meu granet d’arena”.

Fallera de naixement de la falla Plaça de l'Arbre on va estar la seua infància. Als 7 anys va passar a la falla Vilanova de Castelló H. Galant a València on ha estat censada durant 42 anys. Actualment fallera de Santa María Micaela Martí l'Humà i membre de Junta Central Fallera en la delegació de protocol. Als 15 anys, va ocupar el seu primer càrrec com a delegada d'infantils, i des de llavors no ha deixat d'estar en la directiva de la seua falla ocupant càrrecs com: Delegada d'infantils, festejos, de presentació, de cultura, de protocol i relacions públiques, assessora del president i 2 anys Fallera Major de la seua falla. Des de fa 4 anys és membre de la Delegació de protocol de Junta Central Fallera al costat de les màximes representants de la festa.

 

MARINA CIVERA MORENO: “És tota una sort poder formar part d'un procés que compleix somnis, però sobretot participar a triar a unes xiquetes i dones que passaran a formar part de la història de Torrent per sempre. És un honor i estic més que agraïda que s'haja comptat amb mi”

Marina és fallera de naixement, començant la seua carrera fallera a la Falla de La Bega de Cullera, la que era la comissió de tota la vida de sa mare. Després, amb 8 anys va canviar a la comissió del Barri de Sant Josep a València, a la qual pertany ja quasi 20 anys juntament amb la seua família. La família Civera Moreno ha format part de la junta directiva en diverses ocasions al llarg dels anys, i son pare és membre de la mateixa actualment. Ella va ser Fallera Major Infantil l’any 2005, tenint la sort d'eixir seleccionada com a component de la Cort d'Honor de la Fallera Major Infantil de València de 2006. A la seua comissió ha participat en playbacks, obres de teatre, exposicions sobre les falles; i va conéixer i es va enamorar de les danses tradicionals i el folklore valencià, formant part del grup de Ball ‘El Cahuet’ fins al dia de hui. L'any 2018 va representar la seua comissió com a Fallera Major, i un any més tard, va tindre el gran privilegi de ser escollida Fallera Major de València 2019, junt amb Sara Larrazábal Bernal. Ostentant aquest càrrec ha viatjat per tota la ciutat, Espanya i el món, portant el missatge i la cultura de les falles des de València, Castelló i Alacant, fins a Múrcia, Madrid, Salamanca, França i Grècia. És una gran apassionada i amant de les falles, de les quals pensa que sempre hi ha coses noves per aprendre, ja que són una cultura infinita.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.137.192.3

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.