Dissabte, 18 de Setembre del 2021

Actualitzada Divendres, 17 de Setembre del 2021 a les 18:41:57 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 30 de Juny del 2021

SABIEDS QUÈ?

El 30 de juny van passar diverses coses al nostre poble

L'any 1785, Pasqual Ros, alcalde ordinari, amb l’Ajuntament i amb la Junta de Propis i Arbitris, nomenaren Fèlix de Alzamora, natural de l’Alcora, mestre de primeres lletres, amb un salari anual de 102 lliures valencianes. Aquesta persona regentaria una escoleta que es regiria per un pla d’estudis propi i que s’havia creat a càrrec de les temporalitats dels jesuïtes expulsats del poble.

 

L'any 1945, es constituí el primer Consell d’Administració de la "Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Torrente", presidit per Vicent Lerma Martínez i amb el suport de José Maria Andreu Piqueres, Joaquín Remohí Almenar i Ernesto Fortea Planells, entre d’altres. A l’esmentat Consell s’acordà celebrar sessions ordinàries els dies 1 i 16 de cada mes a les 20 hores.

 

L'any 1961, s’inaugurà el nou edifici de la Caixa d’Estalvis i Mont de Pietat de Torrent, construït sobre el solar de la casa del seu primer president fundador de la plaça del Canonge cantó amb el carrer de l’Ermita. Es tractava d’un edifici concebut per l’arquitecte Pablo Soler Luch que comptava amb escultures de Nassio Bayarri i murals de Joaquim Michavila. A la façana hi havia un gran mural amb l’efígie de Sant Josep d’estil bizantí, obra d’Andrés Cillero, flanquejat amb escultures d’alumini al·lusives a l’estavi, realitzades per Nassio Bayarri.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.215.177.171

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.