Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 21 de Juny del 2021
MEDI AMBIENT

Torrent reforça els treballs silvícoles de prevenció d'incendis forestals en el Vedat

Aquest matí s'han iniciat les tasques de desbrossament i neteja en quinze hectàrees del Vedat

Torrent ha iniciat les tasques de reforç de neteja i desbrossament de la muntanya pública amb l'objectiu de reduir el risc d'incendis forestals.


Els primers treballs s'han iniciat aquest matí en una àrea d'actuació que abasta des del pàrquing del parc aquàtic el Vedat fins al arboretum, en paral·lel al camí del Romeral.


En total, les labors s'estenen al llarg de quinze hectàrees del municipi en zones d'interfase urbana-forestal, amb una duració aproximada de dues setmanes, amb desbrossaments selectius en les parcel·les de titularitat municipal i zones pròximes a habitatges, facilitant a més l'accessibilitat a unes certes zones.

 

Per a això, s'han contractat els serveis d'una empresa forestal, que ha incorporat sis peons especialitzats amb desbrossadores manuals que facilitaran aquesta labor de neteja per a conservar el patrimoni forestal de Torrent.

 

A més, a partir de l'1 de juliol, a aquestes tasques s'incorporaran, com cada estiu 27 peons i 7 capatassos del Programa de Foment d'Ocupació Agrària i Zones Rurals Deprimides, del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, seguint els criteris aplicats i valorats per la Comissió Executiva Provincial del Servei Públic d'Ocupació Estatal (*SEPE), que intensificaran la cura i protecció de les zones boscoses del terme.

 

“Aquestes labors manifesten el nostre compromís amb el medi ambient i la voluntat de protegir els nostres espais verds fent ús de les infraestructures per a previndre qualsevol risc d'incendi”, ha ressaltat el regidor de l'àrea de Medi Ambient, Francisco José Arnau.

 

A aquestes intervencions de neteja de muntanya pública se sumen les de vigilància de Protecció Civil amb la campanya Previfoc 2021 que va arrancar l'1 de juny. En aquestes labors participaran voluntaris i voluntàries de l'agrupació de Torrent formant grups d'acció amb la finalitat de vigilar les zones boscoses del municipi perquè, en cas de sorgir una amenaça d'incendi, aquest puga ser reduït evitant riscos majors.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.236.81.4

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.