Diumenge, 05 de Febrer del 2023

Actualitzada Diumenge, 05 de Febrer del 2023 a les 11:40:42 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 19 de Juny del 2021
FALLES

Els artistes fallers revisen les falles de Torrent abans de la plantà de setembre

Els artesans han tingut una reunió amb Junta Local i l’ajuntament per organitzar el trasllat de les peces i han comprovat el bon estat de les falles.

La Junta Local Fallera i l’ajuntament de Torrent s’han reunit amb els artistes fallers que planten a Torrent per organitzar la plantà de les falles durant l’última setmana d’agost. El Saló de plens del consistori ha servit de lloc de reunió on Junta Local ha explicat el dispositiu del trasllat de les peces de les 17 falles que es conserven a la nau del polígon del Mas del Jutge, que va proporcionar l’Ajuntament per emmagatzemar els ninots des de març de 2020 fins els últims dies d’agost de 2021.Aquesta eixida de ninots es farà de manera escalonada i en ordre a la inversa de com arribaren a la nau, de manera que el primer trasllat començarà la vesprada del divendres 27 d’agost, amb el transport de les falles Poble Nou, plaça de la Concòrdia, Santa Llúcia, etc. que van ser les últimes en arribar a la nau i són les més pròximes el portó d’eixida.

 

El dissabte 28 d’agost, des de les 9 h. del matí fins a 20 h. de la vesprada serà la segona tanda amb el transllat de set falles; el diumenge, 29 d’agost, tornaran a eixir altres set falles en el mateix horari; i per últim, el dilluns 30 d’agost finalitzarà el transport amb les dos o tres falles que quedem per buidar. La falla de la Plaça i Àngel de l’Alcasser seran les últimes en abandonar la nau que les ha guardat durant 17 mesos, ja que van ser les primeres en ocupar este arca de la Noé faller.

 

Falles en bon estat

Una vegada conclosa la reunió, els artistes Fallers s’han traslladat cap a la nau del polígon del Mas del Jutge per examinar l’estat de la fusta i els acabaments amb un resultat satisfactori. Les falles es troben en bon estat de salut i la tònica general és que no caldrà fer cap intervenció de calat, només alguns retocs propis d’una planta convencional.El regidor de falles, Pasqual Martínez, ha donat les gràcies als assistents i ha mostrat la intenció col·laboradora del consistori, i la delegació de mobilitat per afavorir l’eixida cap als encreuaments de les demarcacions. Per la seua banda, els artistes fallers han donat les gràcies pel desplegament del dispositiu i per l’atenció cap al col·lectiu dels artistes.
 

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.211.239.1

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.