Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 18 de Juny del 2021
SANITAT

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries en exteriors el dissabte 26 de juny

Pedro Sánchez anuncia per sorpresa la mesura després de ser sol·licitada per diverses comunitats autònomes

Sense macaretes al carrer, però amb distància de seguretat. El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat per sorpresa la mesura més esperada pels espanyols des que es va fer obligatòria fa més d'un any. La notícia l'ha donada en la reunió anual del Cercle d'Economia a Barcelona, on ha dit que es va aprovar un decret perquè no siguen obligatòries a partir del 26 de juny en espais exteriors.

"Proposarem a la societat espanyola que no siga obligatòria la màscara en els espais lliures a partir del pròxim dissabte 26 de juny", ha sigut l'anunci del cap de l'Executiu durant la seua intervenció. La fi de les màscaretes en l'exterior no sols era una petició de les autonomies, sinó també de diferents sectors econòmics l'havien demandat perquè ho consideraven una fita que podia espentar el turisme i la reactivació econòmica.

Les màscares continuaran sent obligatòries en espais interiors i en aquells llocs en els quals no es puga guardar distàncies. “Aquest serà l'últim cap de setmana amb màscares en els espais a l'aire lliure”, ha agregat Pedro Sánchez.

Perquè es puga passejar amb la cara descoberta és necessari derogar l'article 6 de la Llei 2/2021, de 29 de març, que estableix l'obligatorietat de les màscares en exteriors i interiors, independentment de la distància, fins que acabe la pandèmia. Segons els juristes consultats, el Govern haurà d'aprovar un reial decret llei que anul·le la norma i que requerirà la ratificació del Congrés en els 30 dies següents a la seua aprovació.

Des del dia 26 es podrà anar sense màscara en espais exteriors sempre que es puga mantindre la distància de seguretat de 1,5 metres amb persones alienes a la bambolla social més pròxima, segons els documents tècnics que han acordat les comunitats autònomes amb el Ministeri de Sanitat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.252.23

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.