Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 18 de Juny del 2021
ENTREVISTA

Campos: "Compromís Per Torrent està fent joc mediàtic de la política"

El portaveu socialista critica que els nacionalistes hagen utilitzat la querella penal amb la intenció de fer titulars

Andrés Campos és el portaveu socialista a l’Ajuntament de Torrent a més de regidor de l’àrea d’Estratègia, Innovació i Economia i diputat en la Diputació de València en l’àrea de joventut i esports. 

La incidència acumulada a Torrent no ha deixat de pujar en les últimes setmanes, el preocupa? Hem de ser prudents, però el pitjor ja ha passat. Sí que és veritat que venim d’unes dades molt bones i fa que qualsevol incidència faça que puge ràpidament, però encara així seguim amb unes dades molt bones que ens permeten ser optimistes però sense deixar de costat la prudència.

Sens dubte, la notícia que més titulars ha omplit aquestes últimes setmanes ha sigut la denúncia de Compromís que farà que l’alcalde haja de declarar en qualitat d’investigat.  trCompromís s’han encarregat de judicialitzar la política, en casos de corrupció per descomptat que cal acudir a la justícia, però ara estem parlant de fer política en els jutjats sense res darrere. Al final el senyor Pau Alabajos s’equivoca, aquesta corporació no era a l’Ajuntament en 2010 quan es degué aplicar aquesta llei. Compromís ha pretés involucrar a tota la Junta de Govern socialista i oblidar-se del Partit Popular que era qui governava en aqueix moment, perquè és més un joc mediàtic que una altra cosa.

L’alcalde va anunciar fa uns dies que l’Ajuntament recorrerà l’última de les sentències del conegut com a “Cas Becaris”. En les dues anteriors sentències el consistori havia d’abonar 70 euros en concepte de seguretat social i així ho vam fer. Però en aquesta ocasió, amb els mateixos fets i sent el mateix cas, un altre jutjat ha dictat que s’ha d’abonar la quantitat de 70.000 euros a la demandant i defensarem els interessos de l’ajuntament. Més que res també per a saber per què aqueix canvi en el mateix cas.

El PP ha donat la veu els veïns i veïns de la pedrera que s’oposen al projecte de restauració. El que hem de fer és continuar treballant per l’interés de la ciutat i dels mateixos veïns de la zona. Però si bé és cert que ja hi ha un acord del Consell de Participació de la Serra Perenxisa, entre ells l’associació de veïns i un d’aqueixos projectes era reposar la ferida. No es pot estar d’acord amb el 100 per 100 en totes les actuacions, però hem de buscar el màxim consens possible i així crec que ho hem fet, sense deixar de continuar parlant amb els afectats.

S’ha denunciat també per part del PP la despesa elevada en hores extres de la plantilla de la Policia Local i demanen augmentar-la. Estem en procés. Però mentrestant cal ser conscients que venim de quasi 8 setmanes de tancament perimetral on s’han hagut de doblegar torns per a complir amb la normativa. Però no sols això, s’ha fet alguna cosa que segurament no ha fet cap ciutat o molt poques que ha sigut posar un policia local a les portes d’entrada i eixida de cada col·legi de la ciutat per a controlar l’accés, sobretot en els moments més durs de la pandèmia.

Acaba de finalitzar el termini de la segona fase del Pla Parèntesi d’ajudes directes a pimes i autònoms. En aquesta segona convocatòria s’han presentat més de 400 empreses i autònoms i entre les dues convocatòries calculem que es veuran beneficiades prop de 800 activitats. En aquesta segona fase s’han inclòs activitats que no estaven en la primera com a perruqueries, serveis de fotografia, taxistes i gabinets d’estètica entre altres. Es tracta d’un pla que proporcionarà un xicotet baló d’oxigen a les microempreses i autònoms de la ciutat.

També es posarà en marxa el Pla d’Acció Municipal de 2021.  Ho portarem al següent ple municipal amb un pressupost d’un milió i mig d’euros amb l’únic objectiu per a injectar aqueixos diners en l’economia local i es moga l’economia en aquesta recta final de la pandèmia amb ajudes que repercutisquen en el comerç de proximitat, en els joves, en els estudiants per exemple. Tornàrem a llançar la targeta +25 que tan bé va funcionar l’any passat amb més dotació econòmica.

La portaveu popular va criticar el superàvit perquè s’ha aconseguit a força de deixar de costat als torrentins i a les torrentines.  Quan jo vaig arribar a la delegació d’Hisenda teníem 60 milions d’euros de deute i ara estem en menys de la meitat. Quan arribem teníem una regla de despesa i estàvem tutelats pel Ministeri perquè no eren capaços de gestionar els seus propis recursos, van pujar la contribució, nosaltres vàrem congelar tots els impostos pel que no pot donar lliçons d’economia i menys en gestió econòmica.

Un any més els Moros i Cristians suspenen les seues festes? Crec que la data de traslladar-les a octubre és la correcta. Poc a poc anirem recuperant la nostra normalitat i amb ella la recuperació de la vida festiva local.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.52.86

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.