Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 08 de Juny del 2021

L'Ajuntament posa en marxa el Programa 50/50 en el CEIP Lope de Vega

Un programa de la Comissió Europea per a divulgar i fomentar hàbits sostenibles i d'estalvia energètic

L'Ajuntament de Torrent, a través de les Regidories d'Habitatge-Sostenibilitat i Educació, i mitjançant la col·laboració de la Diputació de València, ha impulsat la posada en marxa del Programa 50/50 en els col·legis públics de la ciutat.


Aquest projecte, promogut per la Comissió Europea i conegut com a Programa 50/50, consisteix a difondre entre la comunitat educativa valors sobre sostenibilitat, sensibilització i conscienciació d'estalvi energètic.


El primer col·legi adherit al programa ha sigut el CEIP Lope de Vega, en el qual ja s'ha arrancat amb aquest projecte aquest curs escolar 20/21. Ja s'ha pensat fer extensiva aquesta experiència a la resta de centres escolars del municipi, perquè l'ajuntament ha rebut 7 sol·licituds d'altres centres per a participar en el programa.
El programa tracta d'involucrar de manera activa a alumnat i professorat en propostes d'accions que fomenten l'estalvi energètic en el propi centre educatiu. I com a compensació, el benefici econòmic que s'obtinga en la factura a causa de la pràctica de noves mesures d'estalvi energètic es dividirà, al 50%, entre la comunitat educativa i l'ajuntament que, al seu torn, es compromet a destinar aqueix percentatge d'estalvi en altres inversions que potencien l'eficiència energètica i amb les quals es generaran nous estalvis futurs.


Es tracta d'un projecte que en l'actualitat ja es troba present en 525 escoles primàries i infantils dins de 13 països de la Unió Europea, aconseguint en cada edifici involucrat en el programa un estalvi energètic mitjà del 8%.
Cal destacar que aquesta iniciativa forma part de les mesures del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS Torrent 2030) aprovat per l'Ajuntament de Torrent i que persegueix l'objectiu de reduir el consum d'energia, fomentar les energies renovables, reduir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i millorar l'adaptació al canvi climàtic.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.250.169

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.