Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dissabte, 05 de Juny del 2021
FALLES

La Mesa de Seguiment de les falles demana obrir els casals sense tantes restriccions

Es demana equiparar els casals als horaris i aforament del món de l'hostaleria i recorden que els casals són espais d'activitats culturals. 

Els casals fallers continuen veient-se desfavorits dins de la desescalada de mesures i alçament de restriccions. Per això, la Mesa de Seguiment, que coordina les activitats falleres que es podran fer amb la Conselleria de Sanitat, han manat  un comunicat on denuncien aquesta situació i mostren "el malestar que ha suposat l'anunci per part del Govern de la Generalitat de les noves mesures i alçament de les restriccions aprovades fins ara per la Covid-19". Des de la Mesa es demana equiparar els casals als horaris i aforament del món de l'hostaleria i recorden que els casals són espais d'activitats culturals. 

 

Després de l'última reunió mantinguda amb la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, el passat 10 de maig, on es va donar llum verda a la celebració de les Falles a partir de l'1 de setembre, des de la Mesa de Seguiment s'esperava una major consideració cap al col·lectiu faller. En el comunicat s'afirma que "des de la Mesa de Seguiment es va treballar en la importància de les Comissions Falleres de la Comunitat Valenciana com a eix vertebrador de la cultura en tots els àmbits i aspectes, així com també del seu paper econòmic i social. D'aquesta manera es va demanar que els Casals es contemplaren i es regiren dins de la normativa d'entitats culturals. Simplement es va demanar més empatia amb les Comissions Falleres de tota la Comunitat Valenciana (...) Des de la pròpia Conselleria de Sanitat i Salut Universal se'ns va assegurar que es tindria en compte les nostres peticions (...) No s'entén que els Casals Fallers continuen sotmesos a unes mesures que estan fora de lloc si es comparen amb altres col·lectius. Ni se'ns ha equiparat a entitats culturals, ni ens regeixen per normativa hostalera ni tampoc entrem dins de les reunions familiars."

 

Entre altres constraddcions des de la Mesa apunten a que no s'enten com és possible que puguem menjar en un bar, pero no en un casal, amb les mateixes condicions i seguint el protocol de seguretat i distància. No entenen que s'alce el toc de queda i s'amplie l'horari de les activitats d'oci nocturn i a les Comissions Falleres se'ls faça tancar a les 23 hores.

 

Des de la Mesa es reiteren en la responsabilitat del col·lectiu i en el treballat que han fet d'un protocol sanitari molt ben rebut per la pròpia Conselleria, així com la creació de cursos de formació COVID a càrrec de la pròpia administració, implantar els diferents protocols amb responsabilitat i sentit. "Després de l'aprovació del Decret que suavitza les restriccions en el territori de la Comunitat Valenciana, fet del qual ens alegrem molt, pensem que hi ha un greuge comparatiu amb la Festa de les Falles, amb les Comissions Falleres i amb els més de 250.000 falleres i fallers de la nostra Comunitat. Per això, insistim en la necessitat de modificar l'actual decret, on s'incloga aqueixa promesa d'equiparació amb les entitats culturals i on se'ns apliquen els horaris de l'hostaleria, per a poder aconseguir aqueixa tan desitjada desescalada en els Casals de les Comissions Falleres de tota la Comunitat Valenciana"- finalitzen.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.216.32.116

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.