Sábado, 19 de Junio de 2021

Actualitzada Sábado, 19 de Junio de 2021 a las 14:01:15 horas

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Viernes, 04 de Junio de 2021

CAMPANYA VACUNACIÓ COVID19

El 76% de menors de 60 anys trien AstraZeneca per a completar la pauta de vacunació

La citació s'està realitzant a través d'SMS i en ella s'ofereix una segona dosi amb Pfizer. Si trien la vacuna sueca anglesa, el procés "necessàriament" es dilata perquè han d'esborrar-les del llistat originari de pacients pendents de vacunar i ficar-les en un altre

El 76 per cent de menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca tornen a triar la mateixa dosi per a completar la pauta de vacunació. Segons la conselleria de Sanitat, la citació s'està realitzant a través d'SMS i en ella s'ofereix una segona dosi amb Pfizer.

 

Si trien la vacuna sueca anglesa, el procés "necessàriament" es dilata perquè han d'esborrar-les del llistat originari de pacients pendents de vacunar i ficar-les en un altre. De moment, han rebut el missatge 40.710 persones, i en els pròxims dies s'estendrà als qui hagen de rebre la segona dosi en funció quan van rebre la primera, segons informa la delegació dirigida per Ana Barceló.

 

En el cas de les persones que rebutgen Pfizer, el procés necessàriament es dilata perquè els equips de citació han d'esborrar-les del llistat originari de pacients pendents de vacunar i ficar-les en un altre que es va confeccionant amb els qui opten per completar la seua pauta d'immunització amb AstraZeneca. En aquest últim cas, tal com va acordar el Ministeri de Sanitat, la persona haurà de signar un consentiment informat per a rebre la segona dosi amb AstraZeneca.Per contra, el grup dels qui accedeixen a rebre la segona dosi de Pfizer no necessita signar cap consentiment informat, perquè es tracta de la vacuna recomanada en l'estratègia de vacunació del Sistema Nacional de Salut.
 

El procediment està alineat amb l'acord aconseguit per la Comissió de Salut Pública que va decidir administrar Pfizer com a segona dosi, considerant que actualment es recomana AstraZeneca en persones amb 60 i més anys (a causa dels efectes adversos, greus però infreqüents, que s'incrementen en disminuir l'edat) i les dades recents sobre la seguretat i resposta immune observada amb aquesta pauta, així com amb la decisió adoptada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que, després de consulta amb el Comité de Bioètica, va acordar que els qui rebutgen la segona dosi amb Pfizer i, amb la finalitat de garantir la pauta completa, podran ser vacunats amb AstraZeneca.
 

Perquè tot el procés es realitze de forma de manera satisfactòria, s'han de tindre actualitzats les dades de contacte en la targeta SIP. Aquest tràmit es pot realitzar en l'enllaç http://coronavirus.san.gva.es/es/web/vacunacion/datos-contacto.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.236.117.38

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.