Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 31 de Maig del 2021
VOX

Vox es reunix amb els comerciants de Torrent

Dimecres passat, el portaveu municipal de VOX, Salvador Benlloch, es va reunir amb Pedro Soriano i Iván Valls, Vicepresident i Director de la ACST, Associació de Comerciants i Serveis de Torrent (que compta amb al voltant d'uns 300 comerços i empreses de serveis associades), amb la finalitat de ser cadena de transmissió amb l'equip de govern, traslladant els seus suggeriments i propostes.

 

Els dirigents de l'associació de comerciants van indicar, respecte de l'anunci de la segona fase d'ajudes del pla parèntesi, la seua satisfacció respecte a que s'hagen contemplat proposades com no tenir en compte el domicili fiscal dels sol·licitants o l'eximir als mateixos d'estar al corrent d'obligacions tributàries donada la situació de pandèmia. Tal com diuen des de VOX: "bases que el nostre grup, VOX TORRENT, va reclamar en el ple de mes de març i abril, a través d'una moció".

 

D'altra banda, i en comparació a la segona convocatòria anunciada en altres ciutats, des de ACST van indicar que, es considera insuficient el nombre d'epígrafs (activitats fiscals) que poden accedir a aquestes noves ajudes. Si bé han estat afegides empreses relacionades amb el sector de celebracions (fotògrafs, floristes, perruqueries o indumentaristes), existeix un gran part del sector comercial, amb importants pèrdues acumulades, que segueixen sense poder accedir a les ajudes municipals.

 

Des de l'associació també ens traslladar als verds la necessitat de continuar treballant en noves línies d'ajudes directes, com les que l'any passat es van concedir en concepte de lloguer, que sí que són accessibles per a la major part d'empreses de la ciutat. La ACST també es van referir la necessitat de reforçar l'estructura d'IDEAT, sobretot quant a les funcions que exerceix des de l'aparició de la pandèmia; "d'aquesta manera, s'agilitaria la tramitació dels expedients i resoldria les ajudes amb la màxima celeritat en aquests moments de dificultats econòmiques."

 

L'associació, finalment, va relatar que és necessari treballar en una digitalització real del comerç, fugint del concepte de Marketplace, "que no sols genera falses expectatives en el xicotet comerciant, sinó que, com ja s'ha demostrat en projectes fallits, ha resultat un fracàs. En aquest sentit, la ACST entén que hi ha recursos molt més barats, aprofitant internet, que els permetrien arribar als seus objectius." 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.190.219.65

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.