Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 27 de Maig del 2021
CAMPANYA VACUNACIÓ COVID19

El personal essencial menor de 60 anys continua esperant la segona dosi de la vacuna

La Conselleria de Sanitat continua estudiant com poder habilitar l'elecció de dosi abans de la cita mentres que altres comunitats com la de Catalunya ja han començat amb l'administració de la segona dosis

El personal essencial menor de 60 anys que van rebre la primera dosi de la vacuna d' AstraZeneca continua esperant la segona dosi de la vacuna. La conselleria de Sanitat continua estudiant de quina manera habilitar l'elecció d'aquesta segona dosi abans de programar cada cita. Després de setmanes d'espera la Interterritorial va optar per donar a triar entre una segona dosi de la mateixa vacuna o finalitzar la pauta completa amb Pzifer signant un consentiment si s'opta per la vacuna sueca anglesa.



La delegació dirigida per Ana Barceló calcula que estan en aquesta situació 196.000 persones a la Comunitat Valenciana que van començar a vacunar-se amb la primera pauta a mitjan febrer i ja haurien d'haver rebut la pauta completa en aconseguir les 12 setmanes entre dosis, encara que des de Sanitat insisteixen que arribaran a temps per a immunitzar completament a aquest col·lectiu.



Mentre en altres comunitats autònomes com l'Andalusa es calcula que el 90 per cent dels menors de 60 anys han triat la segona dosi amb AstraZeneca i s'està inoculant la vacuna sense signar el consentiment, "si una persona es presenta a vacunar-se i no vol signar, la nostra obligació sanitària és vacunar-lo independentment que no vulga signar el consentiment informat" ha aclarit el president d'Andalusia, Juanma Moreno.



A Galícia es calcula que el 86 per cent dels vacunats amb AstraZeneca i menors de 60 anys triaran la mateixa vacuna per a la pauta completa. En aquesta comunitat, en el moment de la vacunació se'ls preguntarà si prefereixen AstraZeneca o una altra marca i signaran el consentiment. Però es dirà prèviament als beneficiaris perquè determinen quina vacuna volen rebre, de tal manera que quan vagen al punt d'immunització només hagen de signar el document, en el cas que opten per AstraZeneca.



A Catalunya la vacunació de la segona a dosi a aquest col·lectiu ja ha començat i també hauran de signar el consentiment en el cas que trien la vacuna sueca anglesa.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.60.166

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.