Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 24 de Maig del 2021
MOROS I CRISTIANS

Els Moros i Cristians de Torrent s’ajornen al mes d'octubre per les restriccions

La Federació vol celebrar alguns actes no oficials coincidint amb el 9 d’octubre, festa de la Comunitat Valenciana. Les capitanies i alferecies continuarán fins a juliol de 2022 per a celebrar les festes oficials després de dos anys de cancel·lacions.

No hi haurá festes oficials de Moros i Cristians al juliol. La decició s'ha proposat a la Junta Directiva després de la negativa de Sanitat a celebrar actes al carrer fins al setembre, quan la vacunació estiga més avançada. Amb este condicionant, s'ha plantejat celebrar actes no oficials del 5 al 9 d'octubre, sempre i quan l'evolució de la pandèmia ho permeta. Així ho han comunicat i decidit en la reunió de hui de la federació de FMCT, on estava present el regidor de festes, Pasqual Martínez. 

 

Tal i com ha comunicat el president de la federació, Xavi Santamaria: "Aquesta Junta de Govern ha decidit juntament amb el nostre edil de festes Pascual Martínez, aplicant tota la responsabilitat i prevalent la salut de les persones: ajornar la setmana de festes de Moros i cristians de Torrent de 2021 a Octubre, més concretament la setmana del 9, data emblemàtica per a totes les valencianes i valencians, si les condicions sanitàries del moment ho permeten".

 

"Esperem, tal com ens va comunicar la Consellera de Sanitat, que en aquesta data puguem realitzar festes, no com fins ara les coneixem, però si perquè servisquen de punt d'inflexió de cara al 2022 on tornarem en Mig any a reeditar l'elecció de càrrecs festers i llançarem de nou les nostres festes amb més sentiment i energia si cap. Els càrrecs festers continuen el seu mandat que es reprenguera en Mig Any del 2022, on tindrem l'oportunitat de canviar-los de nom de nou per a  poder exercir com es mereixen dita responsabilitat."

 

Durant tot aquest temps la Junta Directiva ha estat en contacte amb l'edil de festes, Pascual Martínez, per a anar analitzant i adaptant-se a la situació a cada moment de la pandèmia i la voluntat de celebrar-les, tal i com ha manifestat SantaMaria:

 

"Hem mantingut reunions periòdiques per a avaluar la possibilitat de realitzar les festes en la nostra setmana al juliol per a aquest any 2021 i que elles pogueren recollir el sentiment i tradició que durant 30 anys portem als carrers del nostre poble i als peus de la nostra emblemàtica Torre. Al seu torn, com a integrant de la junta d'Undef he estat al dia de tot allò que succeïa en diferents poblacions de tota Espanya respecte a les de tots els pobles implicats en elles. He vist com des de l'inici de l'any se suspen milers dels pobles més significatius, he vist com es veien truncades les il·lusions de la meua és e festeres i festers al llarg de tot el territori." 

 

L'última reunió mantinguda entre la Junta de la Federació i la junta directiva de la Undef va ser a Cocentaina, on Pepa Prats (presidenta d'Undef) després del seua reunió amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, van marcar les pautes del que és pot i que no es pot fer en el present i com a horitzó fins a setembre.

 

Cal recordar que al igual que a les falles L'índex d'incidència i la vacunació marquen el ritme i acosten cada dia més la possibilitat de tornar a la normalitat. Des de la federació afirmen que "hem de prevaldre la prudència i responsabilitat perquè el virus fins i tot està ací. Hem de saber que no podríem realitzar cap cercavila, entrada, xaranga, trabucà, pregó, etc., pel risc que això implica per a la salut pública i per tant l'essència i sentiment de la nostra festa es perdria i mancaria de sentit." En la reunió s'ha agraït l'exemplaritat, saber estar, tolerància i empatia dels festers.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.14.15.94

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.