Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 22 de Abril del 2024 a les 13:29:14 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 24 de Maig del 2021

Anul·lada l’oposició a Policia Local per la reserva de places per a dones

El jutjat ha anul·lat la convocatòria de quinze places d’agent local després de que el Sindicat de Policies i Bombers presentara un contenciós administratiu

La magistrada del jutjat contenciós administratiu número 7 de València ha anul·lat la convocatòria i les bases del procés de selecció de quinze places d’agent de la Policia Local de Torrent per considerar contrari a dret la reserva de tres llocs per a dones. Va ser el propi Sindicat de Policies i Bombers de la Comunitat Valenciana (SPPLB) qui va presentar un contenciós administratiu contra la convocatòria al decret i l’acord de la Junta de Govern Local de Torrent, de novembre de 2020, sobre les bases de l’oposició a quinze places d’agent de Policia Local, incloses en l’oferta d’ocupació pública de 2017, 2018 i 2019.

 

El sindicat va presentar la denúncia davant el jutjat per considerar que les bases no s’ajusten a la disposició setena de la Llei 17/2017 de la Policia Local ni a les directives i normes europees. A més, tampoc estava conforme el sindicat amb el càlcul que determinava la reserva de tres places per a dones, ja que considerava que s’havia aplicat el 30% sobre el total (15) i no sobre cadascuna de les ofertes anuals: dos per a 2017 i tres per a 2019, amb el que no s’aconseguiria l’u, mentre que per a la de 2018, sí que hi hauria una plaça per a dona en oferir-se un total de 5.

 

Des de, l’Ajuntament asseguren que les seues bases s’ajusten a dret ja que la reserva de places a dones “prové d’una norma de caràcter general, d’una Llei, no podent el consistori procedir al seu incompliment, però han aclarat que acataran la sentència. La mateixa sentència afirma que, “suposa una concessió automàtica i incondicional respecte a les candidates femenines de la plaça sense que s’acredite que s’ha produït cap apreciació objectiva de les candidates ni que s’han tingut en compte situacions particulars de naturalesa personal de tots els candidats, tal com exigeix la jurisprudència del Tribunal Europeu”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.227.135

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.