Divendres, 19 de Agost del 2022

Actualitzada Dijous, 18 de Agost del 2022 a les 11:36:31 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán | Conctacte: 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 24 de Maig del 2021
ENTREVISTA AMPARO FOLGADO (PP)

“No es pot tindre superàvit i deixar de costat als torrentins i torrentines”

Es compleix un mes des de que Folgado fora elegida presidenta del PP i afronta última part de la legislatura amb ganes de tornar a tindre el govern

Amparo Folgado a més de portaveu del Partit Popular des de 2015 és la nova presidenta del Partit Popular en Torrent després de guanyar les primàries del seu partit. Una dona nascuda a Torrent, casada i amb dos fills que viu intensament el seu treball com a portaveu del principal partit de l’oposició, amb ella parlem de l’actualitat local torrentina.

 

Les dades de Covid a Torrent estan sent per ara molt positives, amb la finalització de l’estat d’alarma que opinió li mereixen les imatges de la gent eixint al carrer per a celebrar-ho? Personalment em donen molta tristesa. Però més tristesa em dóna la irresponsabilitat del govern de Sánchez no ficant mesures per evitar aquestes imatges. Ha tingut un any per a preparar un marc legal, com han demanat moltes comunitats autònomes i ara ens trobem que segons cada Tribunal Superior de Justícia aprova unes restriccions o altres, no te cap sentit com tampoc ho té cap de les mesures que ha pres el govern d’Espanya encapçalat per Pedro Sánchez.

 

Fa unes setmanes el seu partit va viure les seues primàries i va ser elegida presidenta del PP de Torrent, imagine que ja preparant el camí de cara a les eleccions locals de 2023. Fou un procés intern i democràtic que ens porta a fer el que sempre hem fet dins del Partit Popular i és treballar pel futur de Torrent, però des del treball del dia a dia. Nosaltres busquem i treballem pel canvi per a ficar a Torrent on es mereix. La situació municipal actual ha de canviar, no podem mantindre un equip de govern esgotat, cansat i sense alternativa. Ara per ara som l’alternativa al canvi en Torrent. Anem a treballar per aconseguir-ho cada dia, els set dies de la setmana per donar-li a Torrent el lloc que es mereix. Som la garantia del futur i del canvi, estem per escoltar i estem i estarem el més prop que podem estar dels torrentins i torrentines.

 

El seu partit està vivint un procés de renovació també a escala regional on vosté forma part de l’organització d’eixe congrés regional de juliol. Vull agrair al PP de la Comunitat que comptara amb Torrent i que comptara amb mi per aquest treball i la seua confiança. Crec que és important només per a mi si no per adonar-se que la ciutat de Torrent importa en tot l’entramat de la Comunitat Valenciana i ser referent i per això hem d’aportar la nostra experiència i sumar-se a aquest nou projecte.

 

El govern de Ros ha recuperat el projecte de la recuperació de la pedrera de la Serra Perenxisa.  Aquest consell va deixar de reunir-se quan entrà a governar Jesús Ros. I aquest mateix consell va elaborar un document amb diverses opcions i el que va presentar el govern socialista no estava entre les propostes plantejades.  A més no ha convocat a aquest consell a les associacions de veïns de la zona. Estem parlant que, si no hi ha un control en l’abocament dels residus que volen tirar per omplir el forat, al final això es convertirà en una escombrera i tots sabem que ha passat en Gemersa.

 

El PP ha donat veu als veïns de l’Ermita, en aquesta ocasió per denunciar l’estat en la que es troba la font de la parròquia l’Ermita. L’equip de govern va a rebuf de què li trasllada el PP. Però hi ha una cosa clara i molt greu i és la situació d’abandó que viu tot el centre històric, la situació de com es troba la font és una anècdota de com està el centre. S’estan fent actuacions, però si no es manté el deterioro és cada vegada més. Però ja només en el centre històric, vages al barri que vages, la situació d’abandó és total.

 

El PP sempre ha demanat una baixada de la pressió fiscal. No es pot fer una sensació d’èxit quan es parla de superàvit. Un ajuntament ha de tindre superàvit, però no a costa de no abaixar els impostos. Nosaltres portem des de 2015 demanant una baixada de la contribució i la seua resposta és no. Venim des de 2015 de gastar en partides que no es fa. Eixos diners que són de tots han de repercutir en la mateixa ciutadania i no es fa. Un exemple fa uns mesos, va vindre Ximo Puig per a fer un “ximoanunci” per a comprar un local en l’Avinguda per a crear l’Agència de Seguretat Ferroviària Valenciana quan tenim les antigues cotxeres del tren ací.

 

Parlant ara de Falles, en la passada assemblea de presidents, les 29 comissions varen demanar una “desescalada” fallera. Entén les seues reivindicacions? S’ha d’entendre, el que no s’entén és l’actitud del regidor de falles. El mateix col·lectiu faller ens va traslladar el document, un document molt treballat i consensuat amb totes les comissions, completament respectuós i amb propostes molt clares. Ací mai hi ha hagut ni un pla A, ni B ni C. El que no es pot fer és “renyir-te” com va fer el regidor de falles i no asseure’s a treballar com demanen les comissions. Les Falles no només és festa, les Falles són cultura i a més d’elles viuen moltes empreses i autònoms en un entramat econòmic molt gran.

Comentari
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.210.21.70

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.