Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 20 de Maig del 2021
COMPROMÍS

Compromís demana actuacions urgents al barri de Monte-hermoso

Pau Alabajos: “El govern local disposa de més de 15 milions d’euros per a realitzar obres però al seu pressupost no contempla cap partida per a aquest barri”.

Compromís, mitjançant el seu portaveu Pau Alabajos, demanarà al proper Ple de juny un Pla d’actuacions per al barri de Monte-Hermoso, ubicat a la partida del Realó de Torrent. La reclamació es fonamentarà en què el govern municipal presente davant el Ple una modificació pressupostària que incloga inversions urgents en aquest nucli poblacional, ubicat fora del casc urbà.

 

Monte-Hermoso es troba en la carretera local que uneix Torrent amb Picassent i, a més a més, absorbeix una part important del trànsit d’El Vedat, el que suposa un pas constant de vehicles, ciclistes i vianants que el travessen diàriament.

 

La carretera, que dins del barri es converteix en carrer, “no té voreres”, manifesta el President de l’Associació de Veïns, Alberto Medina, qui també demana una solució d’accessos per a tota l’àrea que envolta el camp de futbol i que inclou un parc infantil municipal, on s’observen un conjunt de bancs de fusta en un estat avançat de deteriorament i unes casetes prefabricades abandonades en un estat pèssim de conservació.

 

Sobre les casetes abandonades, Alberto Medina, explicà que eren els antics vestidors del camp de futbol, però porten anys sense manteniment ni neteja, plens de deixalles al seu interior com matalassos i altres estris usats pels sense sostre. Una d’aquestes casetes conté l’equip elèctric d’on ixen els cables d’il·luminació del camp de futbol i també es troba “en un estat deplorable, amb el perill que això suposa”.

 

Medina també explicà que “els accessos al parc infantil no es troben fets i per a accedir-hi s’ha d’apujar per dues rampes plenes de brossa i clots. En època de pluges la terra de les rampes s’escorre cap a la carretera, el que provoca una capa de fang perillosa per al trànsit de vehicles”. A més a més, ha aportat fotografies on s’observa que el servei de jardineria, gestionat per l’empresa municipal Nous Espais, tracta les àrees comuns amb Glifosat, un producte fitosanitari perillós per a la salut humana, especialment les dones embarassades i els xiquets i xiquetes, i que es troba prohibit a tota Àustria i en importants ciutats dels Estats Units, Canadà, Escòcia, Nova Zelanda, Argentina i algunes de l’Estat Espanyol.

 

Una altra qüestió que preocupa el veïnat és la inseguretat; al llarg de l’any s’han denunciat 6 robatoris. El President de l’Associació es va comunicar amb l’Ajuntament, el qual li va confirmar que només hi existeix un cotxe patrulla nocturn per a tot el terme municipal de Torrent, d’uns 70 km quadrats.

 

Els veïns i veïnes també han reclamat en diferents ocasions que l’Ajuntament de Torrent inspeccione les diferents parcel·les abandonades del nucli poblacional, atés que es troben sense tancar, i moltes d’elles serveixen d’abocadors de runes d’obra i diferents deixalles. “És responsabilitat dels serveis municipals obligar els diferents propietaris a mantindre les parcel·les en les condicions sanitàries i de neteja adequades, tal i com s’observa en la normativa urbanística”, ha remarcat Medina.

 

Finalment Alabajos també ha pogut constatar que no s’ha iniciat cap obra referida a donar compliment a l’ordre d’execució del Tribunal Superior de Justícia de València per la qual s’obliga l’Ajuntament de Torrent a fer arribar l’aigua potable a Monte-Hermoso; una resolució judicial pendent d’executar des de l’any 2005 i que “els diferents governs municipals del PP i del PSOE han incomplert”, ha conclòs el portaveu de Compromís.

 

 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.143.9.115

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.