Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 18 de Maig del 2021

Les falles de Torrent seran també de l'1 al 5 de setembre

A falta de la ratificació defintiva en el ple de l'OAM de Junta Local Fallera de Torrent

Els presidents de les 29 falles de Torrent proposen definitivament la data de celebració de les pròximes festes falleres de 2021, coincidint amb les de València, de l'1 al 5 de setembre, tal i com vam anunciar fa una setmana. En una reunió telemàtica mantinguda aquesta nit, 18 de maig, per part dels 29 presidents, l'ajuntament i Junta Local Fallera, han proposat la celebració d'estes festes tal i com marca els protocols de conselleria de Sanitat. La Junta Local, per la seua banda, ha manat un comunicat on concreta: 


"Els presidents i presidentes de les 29 falles de Torrent van obrir un termini d'una setmana per a consultar als fallers i falleres de les seues comissions sobre esta mesura.  En el dia de hui s'ha convocat una reunió entre els presidents i presidentes de les falles, l'executiva de l'O.A.M. Junta Local Fallera i l'Ajuntament de Torrent on s'ha adoptat la decisió de comunicar que Torrent tindrà setmana fallera, per crear les certeses que el món de la festa necessita.  En dita reunió s'ha acordat també, per la majoria dels vots dels presidents i presidentes, que la celebració de la setmana fallera en Torrent serà entre l'1 i el 5 de setembre, sempre que les condicions sanitàries ho permeten.  Aquestes decisions hauran de ratificar-se en el pròxim Ple de l'O.A.M.

 

Falles controlades i amb protocols 

La Conselleria de Sanitat feia públic el 10 de maig les conclusions de la reunió de la Mesa de coordinació. Tant les activitats falleres com qualsevol festa tradicional o popular podran celebrar-se en la Comunitat Valenciana a partir de l'1 de setembre.

Cal recordar que les celebracions de setembre estaran condicionades a l'evolució de la pandèmia i, en cadascun dels casos, l'activitat estarà supeditada a la incidència i a la pressió hospitalària, de manera que s'aplicarà per a cada cas la normativa vigent en cada tipus d'esdeveniment. Des de la Conselleria finalment s'ha mantingut esta data a partir de setembre “perquè garanteix un marge de temps important i més possibilitats de controlar la pandèmia amb l'augment de la vacunació en els pròxims dos mesos”.
 

Tipus d'actes, segons la incidència
Respecte a la mena d'actes que s'autoritzaran sempre que es complisquen les mesures que en aqueix moment estiguen vigents, l'acotació bàsica que ha marcat la consellera, Ana Barceló, ha sigut la d' “evitar les aglomeracions de tota mena, tant del personal de dins de la festa, com de la gent que acudeix als actes”. Cada comissió fallera haurà de tindre un coordinador covid, format per la pròpia conselleria de Sanitat, per fer-se responsable i informar de el que es pot fer o no en cada cas.

 

Entre els actes es preveuen els següents: la plantà (amb la coordinació dels dies prèvis per traure de la nau del polígon del Mas del Jutge les peces de les falles que ahí es guarden), entrega de premis, ofrena, així com l'habilitació d'espais públics en cada demarcació per a la reunió dels fallers (zona acotada amb parasols i a l’aire lliure per circular la ventilació). Es contempla la possibilitat de fer actuacions musicals o monòlegs, però asseguts i amb control d'aforament. La resta de programació de les falles de Torrent hauran de quadrar-se en els pròxims dies.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.119.199

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.