Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 18 de Maig del 2021
COMPROMÍS PER TORRENT

INTERESSOS PERSONALS

Els diferents governs bipartidistes han gestionat la política de personal de l’Ajuntament de Torrent com una delegació d’interessos personals dels seus propis partits polítics.

 

La prova evident d’aquesta afirmació són els 2 expedients per irregularitats greus trameses per la inspecció de treball de la Seguretat Social, més les tres sentències condemnatòries de l’Audiència de València anul·lant els complements de productivitat dels anys 2017, 2018, i, finalment enguany tombant 4 decrets de l’Alcalde Ros corresponents als del 2019.

 

La primera de les irregularitats sancionades per la Seguretat Social fou la del cas de les tres becàries del gabinet de premsa d’alcaldia, que portaven treballant per a l’ajuntament durant 6 anys consecutius, sense cap opció a què altres joves pogueren optar a formar-se mitjançant aquest tipus de pràctiques laborals; devia ser que l’alcalde i el seu govern estaven molt còmodes amb elles per a no voler que entraren altres persones. Per cert, que una d’aquestes joves ha acabat treballant d’assessora de comunicació per a l’Alcaldessa de Benetússer, també curiosament del PSPV-PSOE.

 

Arran d’aquesta primera irregularitat i posterior sanció de la Seg. Social, des del grup municipal de Compromís per Torrent vàrem presentar una proposta plenària per a crear un comissió d’investigació que esclarira els fets, i l’Alcalde Ros acabà acceptant la seua creació però imposant unes condicions impossibles d’assumir per a qualsevol grup democràtic. Amb la seua majoria absoluta amb Ciudadanos, el PSOE aprovà que presidira la comissió el mateix regidor responsable de personal que havia de ser investigat, i va reduir els treballs d’investigació dels 6 mesos que proposava Compromís a només un mes. Amb tot, ja han passat 3 mesos i no tenim constància que s’haja produït cap dictamen o resolució sobre els fets, incomplint així l’acord plenari que ells mateixos votaren a favor.

 

Respecte a l’altre expedient sancionador de la Seg. Social, es tracta de la denúncia efectuada, per tres persones de la Delegació de Serveis Socials, per cessió il·legal de treballadores des de l’any 2005, uns fets prohibits per l’article 43 de l’estatut dels treballadors. Resumint, un govern que s’autodefineix com a progressista utilitzava el model de contractació de personal usat per les ETT però aplicant-ho a entitats sense ànim de lucre, pervertint així la pròpia naturalesa col·laborativa entre una entitat pública i una ONG, i per tant caient en una irregularitat greu sancionada amb més de 6.000€.

 

Arran d’aquest cas, més el de l’anul·lació dels complements de productivitat de 2019 atorgats a dit mitjançant 4 decrets d’alcaldia, el nostre grup municipal tornà a demanar una nova comissió d’investigació al ple ordinari de maig, però aquesta vegada la pinça PSOE-Cs votà directament en contra de la seua creació, adduint que Compromís només volia notorietat; res més lluny de la realitat donat que proposàrem que la presidència d’aquesta comissió poguera ser exercida per qualsevol membre de la Corporació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.143.239

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.