Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 18 de Maig del 2021
CRISI CORONAVIRUS

Fernando Simón aposta per la fi de la màscara en exteriors

El director del Centre de Coordinació d'Emergències de Sanitat ha anunciat que si les dades continuen baixant és moment de relaxar unes certes mesures però "amb precaució"

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Emergències del Ministeri de Sanitat ha anunciat que "si les dades continuen baixant és el moment de relaxar unes certes mesures, amb precaució". Aquestes declaracions vénen arran del descens continu que està tenint la incidència del virus en l'àmbit nacional i que a la ciutat de Torrent ja està situada en el que els experts titllen de "nova normalitat" menys de 25 casos per cada 100.000 habitants, igual que ocorre en la Comunitat que frega ja aquestes xifres.

 

"Només en funció de la situació de la pandèmia, el Govern decidirà, per exemple, canviar els protocols de seguretat i retirar l'obligatorietat d'usar la màscara a l'aire lliure". Experts en la matèria també han començat a recomanar la relaxació d'unes certes mesures, com l'ús de la màscara en exteriors, sempre que no existisca perill d'aglomeracions. També ho estan demanant experts europeus que fins i tot van més enllà i afirmen que ja és possible eliminar l'ús de la màscara en interiors quan les persones estiguen vacunades amb la pauta completa.



"La flexibilització de l'ús de la màscara en exteriors no es decretarà de colp. Serà més aviat gradual. I podrà donar-se en algunes comunitats, però no en totes". Un exemple on la màscara podria deixar de ser obligatòria en exteriors en la Comunitat Valenciana, on la incidència acumulada frega ja la "nova normalitat". En canvi en territoris com Madrid o País Basc no seria recomanable, ja que compten amb incidències que se situen en risc extrem.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.252.23

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.