Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 14 de Maig del 2021
PP

Folgado recorda a Ros que “fa un any aprovem la creació de Torrent et Beca destinat a joves i segueixen sense posar-lo en marxa”

Folgado: “Fa un any aprovem en el *PAM amb el vot a favor de tots els partits, a instàncies del PP, la creació del programa Torrent et Beca, dirigit a joves de Torrent perquè puguen realitzar pràctiques remunerades a l'Ajuntament. 12 mesos després no s'han publicat ni les bases”

La portaveu del Partit Popular a Torrent, Amparo Folgado ha denunciat hui els incompliments de l'equip de govern format pel PSOE i Ciutadans en relació al Pla d'Actuació Municipal 2020 (PAM).

 

“Fa un any aprovem en el PAM amb el vot a favor de tots els partits, a instàncies del PP, la creació del programa Torrent et Beca, dirigit a joves de Torrent perquè puguen realitzar pràctiques remunerades a l'Ajuntament. 12 mesos després no s'han publicat ni les bases” ha afirmat Folgado.

 

Els populars, a més, han denunciat que “la desídia d'aquest govern municipal en relació als joves és dolorosa i el temps constreny, per la qual cosa des del PP instem novament i un any després, a la posada en marxa del programa Torrent et Beca i complir amb el mandat del Ple”.

 

Amb l'eliminació del programa “La Dipu et Beca” per part de la Diputació de València, creat pel PP fa més d'una dècada, 38 joves de Torrent no tenen accés a aquestes beques formatives a l'ajuntament durant els mesos d'estiu. Un programa que fins a 2014, amb els governs del PP es van poder beneficiar 75 joves de Torrent cada any.

 

Amb la creació del PAM per a pal·liar els efectes negatius del COVID-19 l'any 2020, el PP va presentar aquest programa de pràctiques remunerades per als joves de Torrent, que va ser aprovat per tots els grups polítics municipals. Ja al juliol de 2020, Folgado va preguntar en el Ple quan pensava l'equip de govern posar en marxa aquest programa, sense rebre contestació encara.

 

Compromís se suma a “Torrent et Beca” i en l'anterior legislatura ho rebutjava

Abans de l'aprovació de “Torrent et Beca” l'any 2020, la mateixa Amparo Folgado va presentar una moció en la passada legislatura, destinada al mateix fi, la creació d'un programa de pràctiques remunerades que suplira l'eliminació de “La *Dipu et Beca”, moció que va ser rebutjada amb els vots de PSOE i Compromís.

 

Per a la portaveu dels populars, Amparo Folgado “ens alegra comprovar com ara Compromís demana en una moció que es cree un programa formatiu de beques remunerades, perquè és el que des del PP portem reivindicant des del 2015 i va ser Compromís el partit que va criticar durament aquesta proposta i amb el seu vot en contra, va evitar que fóra aprovat en la passada legislatura”.

 

No obstant això, Folgado apunta que “des del PP ens alegra el canvi de parer de Compromís i que ara demane aquest tipus de beques remunerades per als nostres joves, però ja està aprovat en el PAM de 2020 i l'actual bipartit de PSOE i Ciutadans segueix sense posar-ho en marxa després d'un any de la seua aprovació”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.210.213

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.