Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 12 de Maig del 2021
FALLES

Les Corts aproven la creació d'un Patronat de Falles que coordine a totes les poblacions

Serà un òrgan de coordinació general de les Falles Unesco per ser portaveu de totes les poblacions on se celebren falles i salvaguardar els seus elements patrimonials.

Totes les poblacions falleres s'uniran per defensar els pilars fonamentals de la festa sota un paraigües anomenat Patronat de les Falles, com a resultat d'una esmena transaccional conseqüència d'altres dues i una proposició no de llei presentada successivament per cinc dels sis partits representats en el parlament autonòmic.

 

Així doncs, les Corts insten el Consell a impulsar, des de la Conselleria de Cultura, "mecanismes de coordinació i participació entre entitats representatives de les falles, que són els pilars de la festa, com a col·lectius d'artistes fallers, pirotècnia, música, lletres falleres, estudis fallers i els mateixos col·lectius fallers parell a la constitució dels organismes que es considere necessaris per a la protecció, salvaguarda, manteniment, desenvolupament, estudi i difusió de les activitats i elements que participen en la celebració i que s'inclouen en la declaració de Patrimoni Immaterial". La resolució ha de ser portada a efecte en el termini de sis mesos.

 

Durant la pandèmia ha resultat impossible trobar un interlocutor únic que englobara a totes les poblacions falleres, sectors econòmics, socials i culturals. De fet l'esmena contempla que aquest patronat "exercisca un paper vertebrador de la festa en tota la Comunitat Valenciana", respectant "la independència de funcionament de totes les juntes locals".

 

Per la seua banda, la diputada autonómica, Trini Castelló, ha declarat: "Ahir aprovarem a les Corts per part de tots els grups excepte  Vox, la creació d’un organisme (en el termini de 6 messo) de coordinació i participació a nivell autònomic entre les administracions i els col.lectius Fallers que donen suport a la declaració de la UNESCO com a patrimoni de la Humanitat. Este organisme ha de preservar i salvaguardar els motius de la declaració i vertebrar la festa en tota la CV.  Tot de la mà de les pròpies falles, i els sectors d’indumentària, pirotècnia, música, Lletres i estudis fallers i artistes fallers. El camí ha de ser de diàleg i participació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.146.152.99

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.