Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 12 de Maig del 2021
URBANISME

Torrent adapta el nous màxims de velocitat Dels vehicles

L'Ajuntament destaca que aquestes mesures contribueixen a millorar la seguretat dels vianants i l'avanç en matèria de mobilitat sostenible

El nou Reglament General de Circulació, aprovat el passat 21 de novembre, ha entrat en vigor aquesta mateixa setmana. Destaca la norma relativa a la velocitat en vies urbanes i travessies, que a partir d'11 de maig estableix nous límits: 20, 30 o 50 km/h, segons les característiques de la calçada.


En referència a la nova normativa de la DGT, el regidor de Mobilitat i Transport, Raúl Claramonte, ha fet unes declaracions en les quals ha valorat molt positivament les noves mesures i remarca que "a Torrent ja ens hem avançat i hem treballat com a Ciutat 30 incloent ciclocarrers a 20 km/h”.

 

Ha destacat, a més, que “la senyalització a velocitat 30 km/h en el nostre municipi no és un capritx, perquè cal conscienciar als torrentins de la importància de conduir amb prudència per la seguretat dels vianants”. A més, assenyala el regidor, des de l'àrea de Mobilitat “continuem treballant per a sensibilitzar als veïns i veïnes amb la finalitat d'avançar cap a una mobilitat sostenible a Torrent i afavorint l'ús d'altres mitjans de transport alternatius al cotxe, com la bicicleta o el patí, a més del transport públic”.

 

I matisa que “hem de ser conscients que no cal tindre pressa si agafem el cotxe; hem de respectar les normes perquè així es pot evitar el risc d'un atropellament o fins i tot la vida d'algun vianant. En definitiva, es tracta de conscienciar a la ciutadania, més que de sancionar. Les ciutats estan pensades per a les persones i els veïns i veïnes de Torrent hem de sentir-nos segurs a l'hora de desplaçar-nos pel nostre municipi siga a peu, amb bici o patinet, complint tots les normes”.


Les infraccions d'aquests límits de velocitat comporten multes que van des dels 100 fins als 600 euros i, fins i tot, poden implicar la pèrdua de 6 punts en el pitjor dels casos. Aquestes sancions busquen que es respecten les noves normes i disminuïsquen així les dades de sinistralitat a les ciutats. Alguns estudis de la pròpia DGT destaquen els avantatges que comporten aquestes noves mesures, a les quals qualifica de notables avanços en matèria de seguretat, ja que el risc per als vianants de patir greus lesions en accident de trànsit es redueix considerablement quan la velocitat del vehicle no supera els 30 km/h.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.166.223.204

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.