Diumenge, 16 de Juny del 2024

Actualitzada Divendres, 14 de Juny del 2024 a les 16:19:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 12 de Maig del 2021
SANITAT

La vacunació de la població d'entre 40 i 50 anys començarà el 17 de juny

Els 16.531 torrentins entre els 40 i 50 anys seran vacunats a partir d'aqueixa data, si bé encara no s'ha anunciat la vacuna o vacunes ni què passarà amb els que ja van ser vacunats amb la primera dosi de Astra Zéneca.

La vacunació de la població d'entre 40 i 50 anys començarà el 17 de juny, així ho ha anunciat el president de la Generalitat després de la reunió de la situació del Covid que ha mantingut amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló i la vicepresidenta del consell, Mónica Oltra. A més Puig ha recalcat que, el mes que ve serà "clau" en el procés de vacunació, també ha deixat clar que quan arranque la vacunació d'aquest col·lectiu de població, tots els majors de 50 anys hauran rebut almenys una dosi de la vacuna o estaran immunitzats. 

 

A Torrent son 17.500 persones que tenen eixa edat, de les quals ja s'ha vacunat amb Astra Zéneca professor, Policíes, Bombers i amb Pfizer el personal sanitari. Per tant la xifra de persones que resten per vacunar será lleugerament menor. El que encara no s'ha especificat es quines vacunes s'utilitzaran amb les persones que ja han rebut la primera dosi de Astra Zéneca, ja que per a la resta sí que está prevista la inoculación al Pfizer, Moderna ja que en Espanya les vacunes de Jansen o AstraZéneca només estan autoritzades per a majors de 60 anys per el moment.  

 

La vacunació s'ha completat en el col·lectiu que viu en residències i en els majors de 80 anys. A més, el 93% de les persones entre 70 i 79 anys ha rebut ja com a mínim una dosi i la meitat n'estan immunitzades, i tots els de més de 60 anys tindran la pauta completa a finals d'aquest mes, segons dades de la mateixa conselleria dirigida per Ana Barceló. A més Puig ha recordat que en la Comunitat Valenciana ja s'ha superat els dos milions de vacunes administrades. També ha dit que un 16% de la ciutadania ja està immunitzada i fins a un 33% tenen almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19.

 

També ha baixat la presió en els hospitals de tota la Comunitat en un 94 per cent tant en planta com en UCI i a més ja hi han hospitals del nostre territori sense cap ingresat per Covid tant en planta como en les UCI.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.219.111.195

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.