Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
. Els fallers s'han fet una foto abans de començar amb e procés de guardar les peces . Els fallers s'han fet una foto abans de començar amb e procés de guardar les peces
REDACCIÓ
Dilluns, 10 de Maig del 2021
FALLES

Les falles de Torrent de 2021 seran definitivament a partir de setembre

Les falles de València ciutat seran de l'1 al 5 de setembre, a falta de l’aprovació per part de l’assamblea de presidents. A Torrent el ple de l’OAM haurà de reunir-se i decidir la seua data a partir de l’1 de setembre.

Les Falles de 2021 se celebraran a partir de setembre, com ja vam avançar a partir de la reunió mantinguda la setmana passada entre la Conselleria de Sanitat, el president i vicepresidenta de Junta Central Fallera, representants de la Interagrupació, la Federació de Falles de Primera A, la Federació de Falles de Secció Especial i la Fed. de Falles de Borriana.
 

D'esta reunió s'extraien bones notícies per al sector i la taula de seguiment s'aplaçava per a hui, 10 de maig, per fer algunes matissasions, així com la data a partir de la qual es podran celebrar falles en les diferents poblacions. Tant les activitats falleres com qualsevol festa tradicional o popular podran celebrar-se en la Comunitat Valenciana a partir de l'1 de setembre.

 

Esta és la principal conclusió que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comunicat als representants de les falles durant la reunió celebrada aquest dilluns en la seu de la Conselleria. L'u de setembre, ha explicat Barceló, “és el punt de partida per a qualsevol mena de celebració popular o tradicional, encara que la data exacta l'ha de decidir cada col·lectiu”.

 

Així finalment, les falles de València ciutat seran de l'1 al 5 de setembre, a falta de l’aprovació per part de l’assamblea de presidents que s'ha convocat de manera urgent per dimecres. A Torrent el ple de l’OAM haurà de reunir-se i decidir la seua data a partir de l’1 de setembre. Les falles de la ciutat continuen sense marcar una preferència de dates. En el passat ple de l'OAM de Junta Local Fallera les 29 falles de la ciutat van signar un comunicat on es demanava a l'ajuntament una desescalada fallera davant la immobilitat del consistori a l'hora de permetre activitats culturals controlades.

 

Cal recordar que les celebracions de setembre estaran condicionades a l'evolució de la pandèmia i, en cadascun dels casos, l'activitat estarà supeditada a la incidència i a la pressió hospitalària, de manera que s'aplicarà per a cada cas la normativa vigent en cada tipus d'esdeveniment. Entre els rumors es barallava la possibilitat de celebrar-se al juliol, però la situació actual tenia una dada real i quantificable que era el retard en el calendari de vacunació, la qual cosa porta al fet que en aquests moments no s'estan aconseguint els objectius previstos i es preveia ja setembre com la millor data. 

 

Des de la Conselleria finalment s'ha mantingut esta data com la més pròxima “perquè garanteix un marge de temps important i més possibilitats de controlar la pandèmia amb l'augment de la vacunació en els pròxims dos mesos”. Respecte a la mena d'actes que s'autoritzaran sempre que es complisquen les mesures que en aqueix moment estiguen vigents, l'acotació bàsica que ha marcat la consellera, Ana Barceló, ha sigut “evitar les aglomeracions de tota mena, tant del personal de dins de la festa, com de la gent que acudeix als actes”.

 

La llista de mínims per poder celebrar falles inclou la celebració de la "plantà" i la "cremà", però també un programa definitiu que cada població haurà de crear dins de les seues possibilitats i atenent a la normativa del moment. Entre els actes es preveu una ofrena (en diversos dies) i concurs de falles amb premis, així com l'habilitació d'espai públic per a la reunió de fallers i falleres, una zona acotada amb parasols i a l’aire lliure per circular la ventilació.

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.119.107.161

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.