Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 07 de Maig del 2021
SANITAT

La Justícia avala el "toc de queda" en la Comunitat Valenciana fins al 24 de maig

L'acte del Tribunal Superior de Justícia considera proporcional la mesura igual que el límit màxim de 10 persones

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha avalat les limitacions a la mobilitat nocturna i a les reunions socials propostes per la Generalitat que entraria en vigor a les 00.01 del diumenge 9 de maig després de la fi de l'Estat d'Alarma que porta quasi vigent quasi set mesos des del passat 25 d'octubre. És a dir, l'estat d'alarma acaba en la mitjanit del dissabte 8 al diumenge 9 de maig.

La justícia valenciana considera que la Llei de Salut Pública de 1986 proporciona suficient cobertura normativa per a adoptar aquestes restriccions als drets fonamentals i considera que són "idònies, necessàries i proporcionades per a atallar la transmissió del Covid-19". Per contra, el TSJCV ha reduït la vigència de tals restriccions a l'el 24 de maig, una setmana menys del que demanava el govern valencià.


"Toc de queda de 00.00 a 06.00 de la matinada"
L'acte permet al govern valencià tirar avant el seu decret de limitació de la circulació de persones entre les 00.00 i les 6.00 hores, i també la limitació de les agrupacions o reunions de caràcter familiar i/o social a un número màxim de 10 persones (llevat que es tracte de persones convivents i no més de dos nuclis de convivència), i la reducció al 75% de l'aforament en els llocs de culte.

L'acte del Tribunal recull que la Llei orgànica 3/1986, de Mesures Especials en Matèria de Salut Pública, proporciona «suficient cobertura normativa per a l'adopció de mesures sanitàries limitatives –no suspensives- de llibertats i drets fonamentals». El TSJCV reitera en la seua resolució de hui els arguments que ja va exposar en l'acte del 27 d'octubre de 2020 pel qual va ratificar mesures similars aprovades per la Generalitat pocs dies abans de la declaració de l'estat d'alarma.

Aquest dissabte al matí es reuneix la taula interdepartamental del Consell per a ratificar les disposicions que els ha avalat el TSJ valencià, a més de determinar l'ampliació de l'horari de treball de l'hostaleria que podrà retardar el seu tancament fins a les 23 o les 23.30 hores.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.15.197.123

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.