Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Divendres, 07 de Maig del 2021
MEDIO AMBIENTE

La nova factura de la llum començarà a aplicar-se el pròxim 1 de juny

El nou rebut quedarà dividit en sis fusos horaris amb tres preus: vall més barata, pla i punta més car

El pròxim 1 de juny s'aplicarà la nova factura de la llum. Un nou sistema de tarifació que es dividirà en sis fusos horaris amb tres preus, vall, el més barat, pla i punta el més car. En concret, eixirà més a compte consumir llum entre les 00.00 i les 08.00 hores de dilluns a divendres, així com tot el cap de setmana i festius.

 

Hi haurà un altre període de preus moderats, que discorrerà entre les 08.00 i les 10.00 hores; entre les 14.00 i les 18.00 hores; i entre les 22.00 i les 24.00 hores. I la part del dia en la qual més car eixirà la despesa energètica discorrerà entre les 10.00 i les 14.00 i de les 18.00 i les 22.00 hores, les conegudes com a hores punta.

 

Cosa que significa que, la nova factura de la llum només rebaixarà preus si es canvien els hàbits. Fonts del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic sostenen que "no es reduirà la factura d'un dia per a un altre, sinó que el nou disseny s'apreciarà a mitjà i llarg termini" en funció dels hàbits de consum de cada llar.

 

Els canvis s'efectuaran per als clients del mercat regulat de manera automàtica, sense que l'usuari haja de sol·licitar res a la seua empresa comercialitzadora, la resta haurà de renegociar les seues condicions amb l'empresa subministradora.

 

La nova factura també persegueix que el client l'entenga de forma més senzilla. Reduirà la seua extensió a dues pàgines i incorporarà nova informació com les potències màximes que cada consumidor ha demandat en cadascun dels períodes horaris en l'últim any. A més, s'inclourà un codi QR perquè les famílies, en funció del seu consum, puguen accedir al comparador d'ofertes per a buscar alternatives en preu i canviar-se de companyia si troben millors propostes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.139.86.56

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.