Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 19:14:05 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
Marcos Campos xef valencià guardonat amb una estrela Michelín Marcos Campos xef valencià guardonat amb una estrela Michelín
SELENA BADENAS
Divendres, 07 de Maig del 2021
OCI

El torrentí Marcos Campos conquesta una estrela Michelín amb el seu restaurant Porto

El xef de la nostra ciutat és el més jove a guanyar una estrela als Estats Units

Marcos Campos s'ha convertit en el cuiner més jove de la Comunitat Valenciana a obtindre una prestigiosa estrela Michelin als EUA. El seu restaurant, Porto, va obrir les seues portes en 2019 per a oferir menjar gallec a la ciutat de Chicago. Després d'un any difícil per al sector gastronòmic, el treball del torrentí de 28 anys i del seu equip ha sigut reconegut per la guia i han rebut la seua primera estrela.

 

Entre els mesos de tancament obligatori i aquells en els quals només es podia donar servei en terrassa, el xef ha explicat que Porto a penes porta un any obert. Malgrat tot, Marcos i el seu equip mai es van donar per vençuts durant aquest temps i van treballar més intensament per a tirar avant el seu negoci. El cuiner ha compartit que, després de sobreviure a un any tan complicat per al sector de la restauració a escala mundial, no s'esperaven cap reconeixement i molt menys el més important per a un restaurant.

 

Campos qualifica la seua cuina com a “menjar atlàntic”, però sense perdre l'essència mediterrània dels seus orígens. En Porto destaquen una varietat de plats amb ingredients estrela com l'arròs i els mariscos. “Torrent va ser on em vaig criar i em sent molt orgullós d'on vinc, del lloc que em va ajudar a ser la persona i professional que soc hui. Per això és molt important no oblidar-se de les arrels i els començaments”, ha compartit ell.

 

El xef va nàixer en la localitat valenciana l'any 1992. Va estudiar cuina en la Universitat Laboral de Cheste mentre treballava en la carnisseria familiar i no va tardar a aconseguir un lloc com a part de l'equip de Las Rejas, restaurant amb estrela Michelin situat a Las Pedroñeras (Conca). Allí va treballar junt al cuiner Manolo de la Osa. En 2013, el valencià es va traslladar a Chicago per a fer-se un buit en el sector gastronòmic, a l'altre costat del món.

 

Un futur prometedor

Actualment, només hi ha tres nadius espanyols als Estats Units guardonats amb Estrella Michelin, però Marcos Campos és el primer valencià. “La veritat és que ara ve la part més complicada, la de mantenir l'estrela amb exigència i molta feina per part de l'equip”, ha apuntat. El xef torrentí confessa que gràcies a aquest reconeixement les reserves han crescut de manera increïble, per la qual cosa es tracta d'una motivació molt gran.

 

“Gràcies a aquest premi molta més gent en l'àmbit global podrà entendre la idea i filosofia de la nostra cuina i sala que tenim en Porto”, ha indicat Campos. Tant Porto com el grup Bonhomme, al qual pertany aquest restaurant, ara viuen un moment important per a créixer i “crear conceptes més enllà de USA”. El cuiner ha revelat que per a finals d'estiu esperen poder inaugurar el primer concepte a Espanya. Un hotel i restaurant situat en un pazo molt prop de Santiago de Compostel·la.

 

Marcos ha compartit que guanyar l'estrela Michelin ha significat per a tot l'equip una gran espenta, que els anima a continuar fent les coses tan bé com siga possible. Un impuls que, espera, els òmpliga d'energies per a mirar al futur amb il·lusió i motivació.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.79.70

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.