Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 05 de Maig del 2021
COMPROMÍS

Compromís detecta l’ús massiu de pesticides municipals al voltant de conreus ecològics

Pau Alabajos: “Els actuals mètodes de fumigació emparats pel govern municipal perjudiquen l’agricultura ecològica i comprometen el seu futur”.

El grup municipal de Compromís per Torrent ha detectat l’ús de pesticides potencialment perillosos al voltant d’explotacions agràries de caràcter ecològic.

 

Es tracta del Glifosat, un químic autoritzat pel govern municipal per al seu ús massiu en voreres de camps i camins, sense distingir si aquestos limiten amb conreus ecològics, qüestió que pot afectar molt negativament els llauradors que viuen de la producció ecològicament sostenible.

 

L’ús d’aquest pesticida ha estat detectat per Compromís al Camí de la Pedrera, ubicat a Torrent i que el connecta amb el terme municipal de Picassent, passant molt a prop del terme d’Alcàsser.

 

El portaveu de Compromís Pau Alabajos es va posar en contacte amb els llauradors de la zona, alguns dels quals constataren la seua preocupació pel futur de les collites, tenint en compte que el seu mercat és l’ecològic, on la qualitat de la fruita és fonamental, i per tant els controls dels organismes que la certifiquen és màxima. “Amb el tractament que han fet, la nostra preocupació és que puguen aparèixer restes de pesticides en les collites”, va comentar un dels productors afectats. 

 

En 2015, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), va classificar el glifosat com “probablement cancerigen per als éssers humans”, basant-se en que és cancerigen per als animals. També se sospita que actua com un disruptor endocrí i que és tòxic per a la reproducció. Entre els principals grups més vulnerables es troben les persones que es dediquen a l'agricultura, així com les seues famílies, fetus, bebés i la infància, sent l'alimentació la principal via d'exposició i entrada dels plaguicides.



Alabajos s’ha mostrat molt preocupat per l'ús municipal del glifosat per part del govern de Ros, “perquè, a més de l’impacte negatiu que genera sobre l’agricultura ecològica torrentina, aquest químic afecta greument el medi natural, ja que contamina els sòls i l'aigua i redueix la diversitat i la quantitat d'espècies vegetals, afectant en conseqüència insectes vitals per a l'agricultura, com són els cucs i els pol·linitzadors”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.117.216.229

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.