Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
. Els fallers s'han fet una foto abans de començar amb e procés de guardar les peces . Els fallers s'han fet una foto abans de començar amb e procés de guardar les peces
REDACCIÓ
Dimarts, 04 de Maig del 2021
FALLES

Sanitat manté les falles al 2021, però emplaça al col·lectiu al 10 de maig per matisar

La Conselleria de Sanitat manté la possibilitat de fer falles en 2021, però serà el pròxim dilluns, 10 de maig, quan es tracten els detalls

Les conclusions de la reunió entre la Conselleria de Sanitat, el president i vicepresidenta de Junta Central Fallera, representants de la Interagrupació, la Federació de Falles de Primera A, la Federació de Falles de Secció Especial i la Fed. de Falles de Borriana ha conclòs amb un missatge positiu de celebrar les falles en 2021, però encara queden temes per tractar. Per eixe motiu, la Consellera de Sanitat, Ana Barcleó, emplaça al col·lectiu faller a una pròxima reunió el dilluns, 10 de maig, vençut ja l'Estat d'Alarma i una vegada celebrada la reunió Interdepartamental. 


En la reunió de hui, que ha començat a les 16.30 h., s'ha transmés una anàlisi de la situació actual sanitària. S'ha indicat que estem molt bé dins de la situació global i des de la Mesa de Treball i des del President de JCF i regidor, Carlos Galiana, s'ha ressaltat contribució del col·lectiu faller amb el seu comportament exemplar.

 

D'altra banda, la situació actual té una dada real i quantificable que és el retard en el calendari de vacunació, la qual cosa porta al fet que en aquests moments no s'estan aconseguint els objectius previstos en els últims mesos i s'emplaça a una nova reunió el dilluns, 10 de maig. En esta reunió no eixirà una data tancada, sinò el moment a partir del qual els municipis podran fixar les seues dates per celebrar la setmana fallera. Cal recordar que cada municipi haurà de formar una mesa de coordinació per tancar els seus respectius programes de festes. En esta reunió també s'aprofundirà en la desescalada anunciada hui per a reprendre l'activitat dels casals.

 

Des de València, tant els representants de diferents federacions, com la regidoria de Cultura Festiva volen celebrar les falles en juliol, ja que és molt probable que l'incidència acumulada i la pressió hospitalària siga molt baixa.

 

Torrent continua esperant, sense preferència oficial de dates

Les falles de Torrent continuen sense marcar una preferència de dates. En el passat ple de l'OAM de Junta Local Fallera les 29 falles de la ciutat van signar un comunicat on es demanava a l'ajuntament una desescalada fallera davant la immobilitat del consistori a l'hora de permetre activitats culturals controlades. L'escrit va ser encaixat malament per part del regidor de Falles, Pasqual Martínez, qui va demanar disculpes pel seu to en la resposta. Per la seua part el vice 1r de l'OAM de JLFT, Miguel Requena, va manifestar la intenció de celebrar falles el més prompre que siga possible, però mai s'han ficat damunt la taula de manera oficial diferents possibilitats de dates.

 

Des del 10 de març de 2020 fins a dia de hui les falles de Torrent no han realitzat quasi activitats culturals davant la negativa o desaconsellament municipal, cosa que sí han fet la majoria de poblacions falleres. Per això el passat dijous demanaven en el comunicat formar una mesa de coordinació local (supeditada a la Mesa autonòmica) per coordinar calendaris i activitats, on els representants de Junta Local Fallera, presidents i ajuntament puguen elaborar i programar una desescalada fallera des que decaiga l'Estat d'Alarma. En segon lloc, demanen a l'ajuntament i al CECOPAL utilitzar la via pública i les instal·lacions municipals per començar dita desescalada (amb protocols anticovid i amb la coordinació i ajuda de les forces i seguretat de l'estat per garantir les activitats culturals) i en tercer lloc sol·liciten al consistori local que demane a la Conselleria competent la modificació de la normativa perquè s'augmente l'aforament permés en els casals per a poder realitzar reunions de junta directiva, o culturals, o en defecte que el consistori cedisca alguna instal·lació municipal per a poder realitzar-los (cal recordar que des del 29 març els casals només admitixen 6 persones per desenvolupar tasques administratives, regulat en el Decret del Consell 28/2011 de 18 de març: funcions pròpies de gestió i administració en les franges horàries de 10.00 a 13.00 hores i de 16: 00 a 20.00 hores.).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.142.98.108

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.