Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Maig del 2021
FESTES

Torrent celebra la festivitat del Rosari amb una missa

Diumenge, se celebrà la missa en l’Assumpció i de manera espontània el grup de clavariesses de la Mare de Déu dels Dolors participaren de l’enramà amb les mesures anticovid

El passat diumenge, 2 de maig, Torrent ha celebrat  la solemne eucaristia en honor a la Verge del Rosari, una tradició centenària que per segon any s’ha vist tocada per les mesures anticovid, sense processó, ni la festa de la nit prèvia de l’enramà. Així els 27 calvaris de 2020 continuen sent clavaris en 2021 i ho seran en 2022 per poder tancar el seu cicle.  La Confraria i els clavaris han agraït  a tots els presents la seua participació en la missa, així com la presència de les autoritats civils de l'Ajuntament de Torrent i l'alcalde, Jesús Ros. Dilluns, 3 de maig, a les 19.30 h. ha tingut lloc l’eucaristia en honor de difunts.

 

Enramà amb coneiximent

D’altra banda el grup de clavariesses de la Mare de Déu dels Dolors van participar de la tradicional enramà, dins de l’horari del toc de queda i a les portes de la parròquia de l’Assumpció. Els homens de les protagonistes van cantar la nit abans del diumenge de la Verge del Rosari i els van regalar una rosa, per mantenir viva esta tradició que cada any congrega a joves i no tan joves de diferents clavaries.

 

Es tracta d’una tradició de la ciutat que té com a objectiu homenatjar mare i novies dels joves torrentins. Abans de la covid, era tradicional que passada la mitjanit a peu o en tractors els grups de joves recorrien els domicilis de les seues mares i novies per a delectar-les amb una serenata i amb una catifa de roses que deixaven a les portes de casa. Després, les mares deixaven pujar als joves a les seues cases i els obsequiaven amb mistela i dolços per a agafar forces i continuar la nit de festa. Un altre any més esta tradició haurà d’esperar a que torne la normalitat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.221.98.71

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.