Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 03 de Maig del 2021

Torrent reforça la lluita contra el mosquit tigre

S'inicia la campanya amb tractaments que es prolongarà fins a octubre. Enguany s'incrementa la partida pressupostària en 6500 euros

L'Ajuntament de Torrent ha previst la planificació d'inspeccions i tractaments contra el mosquit tigre i comú, que han començat a realitzar-se a partir d'aquesta primera quinzena de maig i es prolongaran fins a finals del mes d'octubre. “Com tots els anys, aquesta actuació s'avança als mesos de calor, moment en el qual proliferen les plagues, i a més es veu incrementada en 6500 euros més i anirà acompanyada d'una campanya informativa en què es facilita als veïns i veïnes una sèrie de consells per a destacar que la prevenció és fonamental per a intentar impedir la seua reproducció”, ha assenyalat la regidora de Sanitat, Marina Olivares.


Les zones objectiu d'aquests tractaments són, principalment, aquelles on es puga produir estancament d'aigües i els seus voltants –com és el cas del barranc i espais adjacents-, juntament amb zones del nucli urbà susceptibles d'acollir larves d'aquests insectes, com poden ser els parcs infantils amb vegetació i zona enjardinades, així com els embornals, sistemes de desguàs o séquies de reg situats en la rodalia d'aquests recintes recreatives.
De manera més específica, el tractament s'iniciarà de l'1 al 7 de cada mes amb la inspecció de possibles plagues en el *Barranc de L’*Horteta i el seu entorn més pròxim –el Pantà, el carrer Sant Luís Beltrán i el Passeig Juan de la Cierva. I del 8 al 15, en el Barranc de Torrent i zones adjacents –els carrers Maestro Fortea, Llíria, Verge de Fàtima, San *Pancracio, Xocolaters i zona de la depuradora. La segona quinzena de cada mes es repetiran les accions d'inspecció i de tractament segons l'ordre que s'haja establit durant els primers quinze dies del mes.


D'altra banda, per a les zones de parcs i del nucli urbà on existisca possibilitat d'estancament d'aigua, com a fonts, boques de reg, zones enjardinades, etc., el tractament comença amb la revisió, durant la primera setmana, de parcs i embornals, en concret: Hort de Trénor, Parc Central, Plaza de la Llibertat i Auditori, zona del Vedat i barri Sant Gregori. Del 8 al 15 és el torn de parcs i embornals de les zones de l'avinguda Reina Sofia, Vedat de les Mars-*Barranc de Picassent, centre comercial Les Amèriques, Santa Apolonia, Piscina Municipal El Vedat, zona dels carrers de pintors en el Vedat i carrer Pare Méndez.


A més de les zones que de manera més específica s'han detallat, també es duran a terme estudis previs i observació directa de zones on es detecten indicis que evidencien la presència de plagues o el risc que puga sorgir algun focus.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.222.125.171

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.