Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 12:41:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 29 de Abril del 2021
PP

Els veïns de l'Ermita al costat del PP alerten del mal estat de la font i demanen la seua restauració

Folgado: “igual que va fer el PP amb la Font dels Granotes, la font de l'Ermita, que és la primera que va haver-hi a Torrent amb aigua potable, precisa d'una actuació urgent, ja que el got es troba clivellat per diferents punts i pot trencar-se, amb el perill que això comporta si cau sobre alguna persona”.

La portaveu del PP, Amparo Folgado al costat del seu regidor, José *Fco. *Gozalvo s'han reunit amb veïns de l'entorn de la Parròquia de Sant Lluís Bertrán, alertats per aquests, de la greu situació en la qual es troba la font situada enfront del temple.

 

Folgado ha assenyalat que “igual que va fer el PP amb la Font dels *Granotes, la font de l'Ermita, que és la primera que va haver-hi a Torrent amb aigua potable, precisa d'una actuació urgent, ja que el got es troba clivellat per diferents punts i pot trencar-se, amb el perill que això comporta si cau sobre alguna persona”.

 

Els populars insten l'equip de govern a reparar la font i a realitzar una neteja profunda per especialistes en restauració de patrimoni.

 

La font d'aigua potable més antiga de Torrent

 

La font de l'Ermita es va beneir i va inaugurar el 12 d'agost de 1894, sent la primera font pública amb aigua potable a la ciutat de Torrent. L'aigua provenia directament des de la Font de Sant Luís, situada en el Mas del *Jutge, per una canonada paral·lela a l'antiga séquia.

 

La font actual data de finals de març de 1936, abans de la Guerra Civil i va ser encarregada a Juan Bautista Villalba amb un cost de 1742 pessetes la seua construcció. La font no té rematada superior, ja que en principi s'anava a col·locar el bust de l'alcalde Vicente Marín, però la idea va quedar desestimada per raons estètiques.

 

Folgado ha assenyalat que “des del Partit Popular sempre exigirem que es cuide, es respecte, es protegisca i es restaure el nostre patrimoni històric, la font de l'Ermita forma part de la història de Torrent i, l'actual govern local no pot mantindre-la en condicions insalubres i a punt de trencar-se el got, precisa d'una restauració urgent”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.126.74

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.