Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 29 de Abril del 2021
CRISI CORONAVIRUS

L'ús de la mascareta en espais oberts pot acabar amb la immunitat de grup

Ara mateix és obligatòria tant en espais públics i privats, tant tancats com oberts

L'obligatorietat de portar màscara pel carrer pot finalitzar amb la immunitat de grup, és a dir, amb el 70 per cent de la població vacunada. Segons els experts, fins i tot es podria suavitzar abans amb un percentatge de la població vacunada que ronde el 40 o el 50 per cent, però de moment cap administració s'ha pronunciat al respecte amb aquesta xifra. 

 

De moment, mentre la campanya d'immunització contra la Covid-19 continua, la màscara és obligatòria tant en espais tancats com oberts encara que es guarde la distància de seguretat. No ocorre el mateix en platges o espais naturals on és obligatòria si no es respecten les distancias.de la mateixa opinió és el Ministeri de Sanitat, que considera suavitzar l'ús de la màscara quan s'aconseguisca la immunitat de ramat com ja ocorre en països amb la vacunació més avançada com el cas dels Estats Units, Israel o el Regne Unit.

 

En aquests tres països la màscara no és obligatòria pel carrer, excepte si no es pot respectar les distàncies, però continua sent obligatòria en espais tancats. Des d'Europa ja parlen d'eliminar la màscara en reunions en espais tancats amb tots els individus vacunats amb la pauta completa.



La Comunitat Valenciana compte, hui en dia, amb 1.162.732 persones amb almenys una dosi de vacuna, mentre que 411.342 tenen la pauta completa. Per tant, falten prop de 2,4 milions de valencians i valencianes per vacunar fins que s'aconseguisca la immunitat de ramat.



La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst començar la setmana vinent a vacunar contra la Covid-19 a les persones amb edats compreses entre els 69 i els 66 anys (nascudes entre 1952 i 1955, tots dos inclosos). Com en la resta de grups que ja han iniciat el procés, les persones interessades rebran una invitació per SMS o una trucada telefònica amb la informació sobre quan i on han de vacunar-se.



El grup de població de 60 a 65 anys ja està citat i rebent la vacuna d'AstraZeneca, principalment en els grans espais de vacunació amb què compta la Comunitat Valenciana. Aquesta circumstància permet, per tant, que el dilluns 3 de maig arranque la immunització de la següent franja d'edat, la de persones amb edats compreses entre els 69 i els 66 anys, que s'estendrà diverses setmanes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.172.252

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.