Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 29 de Abril del 2021
TEATRE

Teatre, dansa i música en l'Auditori de Torrent

La programació del mes de maig ofereix una proposta variada quant a gèneres i estils

L'Auditori de Torrent inicia el mes de maig apostant fort per la diversitat de gèneres en la seua programació. Des de propostes teatrals, passant per la dansa contemporània i la música en diversos estils, fins a un espectacle de mentalisme.

 

La programació s'inicia aquest mateix cap de setmana amb dues funcions teatrals que tenen a la dona com a protagonista. Adéu, amo meu, (dissabte 1 de maig) és una versió lliure d'Emilio Hernández de la comèdia "La traïció en l'amistat" de María de Zayas, una escriptora que, en 1637, encoratjava a castigar les morts de dones a les mans dels seus marits, denunciant que no hi haguera cap condemna per als anomenats crims passionals.

 

Plenament conscient de la seua condició de dona i escriptora, és una de les primeres autores en la literatura espanyola que va expressar la necessitat de revisar la concepció i el valor de la dona en la societat. l'obra està dirigida per Magüi Mira i protagonitzada per cinc actrius valencianes de primer nivell (Marta Calabuig, Pilu Fontán, Rosana Martínez, Laura Valero I Silvia Valero) que interpreten a cinc dones adultes, xiquetes de classe bé, amigues i còmplices, que viuen amb passió l'agredolç sabor dels seus amors, i l'atracció que senten pel sexe.

 


La coartada (diumenge 2 de maig) és un thriller psicològic de Christy Hall que posa a l'espectador en la pell Ana (María Castro), una dona al límit. Divorciada i turmentada pel seu passat, demana ajuda al seu millor amic per a preparar-se a atestar en la que sens dubte serà la declaració més important de la seua vida. De la seua coartada dependrà no sols la custòdia de la seua única filla sinó també la seua pròpia llibertat. Al costat de María Castro, dos grans actors, Gorka Otxoa i Miguel Hermoso, dirigits per Bernabé Rico.

 


Del 4 al 9 de maig, l'Auditori de Torrent acull el festival de música i tradició Arrels, organitzat per l'Ajuntament de Torrent en col·laboració amb Capella de Ministrers. El festival s'inaugurarà amb la conferència "La festa mare" a càrrec Antonio Ariño, catedràtic de sociologia de la Universitat de València i oferirà 6 concerts vinculats a la tradició i al patrimoni musical mediterrani. Música grotesca (9 de maig) serà el concert de clausura, interpretat per Capella de Ministrers.

 


Els aficionats al mentalisme no es poden perdre a Toni Bright (8 de maig), un dels millors mags de la ment i mentalistes d'Espanya, que ha recorregut gran part dels teatres nacionals donant a conéixer el poder de la ment. Màgia de la ment i emoció s'uneixen en el seu espectacle Tornar a creure.

 


La dansa contemporània sempre té presència en la programació de l'Auditori, i aquesta vegada arriba de la mà de la companyia Otradanza i la seua proposta Pelvià (14 de maig), una obra pensada, coreografiada i interpretada per dones. No sobre la dona, sinó des de la dona. Amb el cos, la seua construcció i el seu moviment com a premissa. Un cos propi a raó del sexe que indaga sobre la seua propietat a raó del gènere.

 

En Les gates maules (15 de maig), un gran actor, Gabino Diego, i una gran actriu, Cecilia Solaguren, amb totes les seues arts per a emocionar i per a fer pensar. Una dona i un home, amb 9 anys de bona relació i 14 mesos de sequera sexual, intenten trobar una eixida al seu problema amb la col·laboració del públic. Molt d'humor, i a vegades també dolor, per a una parella «a la recerca del sexe perdut».

 


Més tradició musical és la que ens porta Pep Gimeno Botifarra (22 de maig). Acompanyat a la guitarra per Miquel Pérez i per algun altre convidat sorpresa, interpretarà el seu repertori habitual, format per jotes, fandangos, cants de batre, masurques, havaneres, malaguenyes, granaínas i romanços, però, sobretot, en aquest concert, traurà aquella caixa de cintes de cassette que va començar a gravar al cap de 13 anys, i recuperarà peces inèdites d'aqueixa gent gran que tant ens ha aportat.

 


La música clàssica ens arriba a través de la formació Harmonie Ensemble (23 de maig) que, sota la direcció de Pascual Cabanes, ens oferiran un programa dedicat al compositor alemany Johannes Brahms, en el qual podrem escoltar la seua segona simfonia i algunes de les seues danses hongareses.

 


I per a tancar la programació del mes de maig, una gran figura dels escenaris, Carles Sans. Ara que Tricicle es pren un descans indefinit, Carles Sans, després de 40 anys en silenci, aprofita Per fi només!, per a parlar d'ocurrents i divertides anècdotes professionals i personals, viscudes durant aquest període. És l'espectacle que tots els seguidors de Tricicle voldran veure perquè ens compta els secrets d'una companyia molt volguda que ha fet rècord de públic allà on ha anat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.23.101.60

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.