Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 22 de Abril del 2021
FESTES

La filà Contrabandistes renuncia a la celebració de la IV Trobada nacional 

Cedixen la pròxima organització als companys Contrabandistes de Villena, que en 2023 celebren el seu centenari de fundació. Deixen en l'aire la proposta que Torrent reprenga esta trobada en la que seria ja la sisena per al 2026. 

La filà Contrabandistes de Torrent renuncia a la celebració de la IV Trobada nacional de filaes que representen als bandolers, andalusos, mileros i contrabandistes de tota Espanya, donada la incertesa de la situació actual de pandèmia, de manera que cedixen la pròxima organització als companys Contrabandistes de Villena, que en 2023 celebren el seu centenari de fundació. Deixen en l'aire la proposta que Torrent reprenga esta trobada en la que seria ja la sisena per al 2026. 

 

Tal i com han informat en un comunicat, la fila considera que "Atesa la incertesa amb la qual encara afrontem els pròxims mesos en relació  a l'evolució de la situació sanitària i anteposant sempre la seguretat de les persones a qualsevol  celebració, necessària per al manteniment d'uns certs valors socials i culturals,  però certament ajornable; esperant que en 2023 aquesta situació sanitària estiga ja plenament normalitzada; sent conscients de la inqüestionable rellevància que té la celebració d'un Centenari  per a qualsevol  entitat i especialment  per a una  comparsa o filà i de la   importància que el col·lectiu contrabandista atorguem a la celebració de les Trobades i reconeixent, per tant, el perfecte encaix que té l'un amb l'altre; i considerant que tractar de celebrar unes VI Trobades en 2022, amb possibles restriccions i amb les V Trobades molt a la vora pot portar al deslluiment d'aquests, des de la Filà Contrabandistes de la Serra Perenxisa de Torrent volem anunciar que renunciem a la  organització de les  IV Trobades Nacionals de Comparses  i Filaes d'Andalusos, Bandolers, Contrabandistes i Mirenos en benefici de la nostra comparsa germana dels   Contrabandistes de Villena, perquè celebren com es mereix el seu primer Centenari, al mateix temps que vam mostrar la nostra intenció d'organitzar les V Trobades en la nostra localitat de Torrent l'any 2026."

 

Inici de la gesta

A mitjan 2018, en el si de la Filà Contrabandistes de Torrent comença a plantejar-se la possibilitat de sol·licitar l'organització de les IV Trobades Nacionals de Comparses i  Filaes d'Andalusos,  Bandolers, Contrabandistes i Mirenos. Després de diverses  reunions internes, al novembre l'Assemblea General va aprovar aqueixa sol·licitud, que formalitzen al gener  de 2019 davant el President Executiu de les III Trobades i el President de la Comparsa de Contrabandistes  de Monforte del Cid, com a màxims responsables de l'última edició de l'esdeveniment.  Posteriorment, al març  de 2019,  presenten oficialment les IV Trobades en l'Assemblea Nacional de la UNDEF que es va celebrar a Almansa, al mateix temps que llançàven la web i els perfils en  xarxes socials de l'esdeveniment. 


Encara que la previsió inicial va ser la de celebrar les IV Trobades al gener de 2020, a causa d'uns certs  condicionants en les infraestructures a utilitzar, quan aquests condicionants van desaparéixer i fixen  com a data definitiva el 4 d'abril de 2020, sense imaginar la situació de pandèmia. Finalment, les repercussions de la qual els va obligar a ajornar les IV Trobades. La incertesa actual, la situació sanitària i la sensatesa fa que la filà no estiga  en condicions d'organitzar les trobades fins a ben entrat l'any vinent 2022. Tradicionalment han passat tres anys entre edicions, de manera que l'any  2023 es perfilara  com la data més probable per a unes possibles V Trobades, data que  a més encaixava perfectament en els plans de la  Comparsa de Contrabandistes de Villena, el que coincidix en la celebració del seu centenari. La filà de Torrent manté bona relació amb els companys de Villena, més que probables organitzadors d'aqueixa cinquena edició. 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.143.17.128

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.