Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dijous, 22 de Abril del 2021
FALLES 2021

Les falles de Torrent inclouran "comissions bambolla" i la figura d'un coordinador Covid

La conselleria d'Ana Barcelo continua mantenint el mes de juliol per a començar les falles 2021 del cap i casal. De moment a Torrent se segueix sense una data en concret i sense una agenda d'actes

La consellleria de Sanitat continua mantenint el mes de juliol com a taula per a començar amb les celebracions de les Falles 2021, segons ha informat Levante-EMV. A més el pla inclou la creació de "comissions bambolla" i accés limitat. Es crearà la figura d'un "coordinador o coordinadora Covid", que serà obligatori i que serà qui exercisca d'agent de protecció. Es remena la meitat del pròxim mes de maig com a data per a saber definitivament els dies en què es podran celebrar les falles.



La decisió es prendrà tenint en compte la situació de la pandèmia i l'aprovació per part de l'assemblea de presidents. Cada Junta Local i consistori on se celebren Falles decidiran la data més adient segons la realitat de cada municipi (evolució de la pandemia i coincidències amb altres festes). La reunió que té previst celebrar la conselleria amb la comissió de seguiment a primers de maig no serà la que establisca la data definitiva. Es coneixerà en la segona meitat del mes de maig, amb temps per a posar en marxa l'activitat fallera.



El que és clar és que les Falles de 2021 no tindran res a veure a les que coneixem. S'autoritzarà l'ocupació de via pública però sense carpes. No es contemplen "mascletaes" en la plaça de l'Ajuntament, però sí pirotècnia descentralitzada. S'inclou una Ofrena, en circuit tancat. No s'autoritzaran revetles ni festes nocturnes i l'activitat finalitzarà a la una de la matinada. El que sí que es remena és l'autorització d'espectacles de públic assegut o d'aforament limitat.



Sense data a Torrent
La capital de l'Horta Sud segueix sense una data per a la celebració de les seues Falles 2021. Tan sols un "se celebraran en el segon trimestre de l'any si la situació ho permet". L'activitat fallera a Torrent ha sigut pràcticament inexistents, tan sols la setmana del 15 al 19 de març, diverses comissions van celebrar Ofrenes dins de les esglésies amb aforament limitat i amb totes les mesures sanitàries.
 

Sense concurs de Creus  de maig un any més
La comissió fallera Cronista ha anunciat la suspensió del seu Concurs de Creus de Maig. En un comunicat enviat a les falles en les quals informen de la seua decisió, "malgrat que la situació està millorant i a poc a poc podem començar a veure la llum al final del túnel, la situació actual impedeix, a diferència de la normativa anterior al 5 de gener, que els nostres casals puguen acollir qualsevol classe d'activitats més enllà de les tasques estrictament administratives. A més tampoc es pot garantir l'ús de la via pública per a la instal·lació d'aquestes, l'autorització de la qual no és responsabilitat de la nostra comissió.

 


Per tot això hem decidit no convocar el nostre concurs donada la situació sanitària i les normativa sobre aquest tema vigent, això sí, a l'igual l'any anterior convidem a totes les comissions falleres, associacions de tota mena i a tota la societat torrentina a celebrar les Creus de Maig confeccionant en família o en amistat, respectant les normes sanitàries i lluint les nostres creus de maig a partir del pròxim dia 3 de maig 2021".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.201.28.181

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.