Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimecres, 21 de Abril del 2021
MEDI AMBIENT

El pressupost per a la restauració de la pedrera de Torrent eixirà del seu autofinançament

L'alcalde, Jesús Ros, ha presentat com es durà a terme aquest projecte per a recuperar aquest paratge natural de la Serra Perenxisa

"Si no comencem, no l'acabarem", així de rotund s'ha mostrat l'alcalde de Torrent, Jesús Ros, davant el projecte de restaurar el paratge natural de la Serra Perenxisa on es troba la pedrera clausurada fa una dècada. "El pressupost eixirà de l'autofinançament" ha aclarit Ros. "És un projecte a molt llarg termini, estem parlant d'almenys mínim 50 anys, però si no comencem no ho acabarem".

 

I per a posar-ho en marxa s'ha reunit ja el Consell de Participació de la Serra Perenxisa, constituït en 2011, amb la presència de totes les associacions que van idear aquest projecte fa ara una dècada. Després d'aquesta primera reunió comença un llarg procés administratiu en el qual han d'intervenir diverses administracions públiques, "però el primer pas és crear una ordenança de l'ús regulador del paratge natural de la Serra Perenxisa com ens indica actualment la llei". "A més, no ens posem terminis per a presentar aquest esborrany, però ja hem començat el camí", ha explicat el màxim edil.

 


Així doncs, en aquesta reunió del Consell i l'Ajuntament es va decidir establir els passos a seguir per a iniciar aquest ambiciós projecte de recuperació mediambiental. En una primera fase es fa necessari aprovar una ordenança reguladora dels futurs usos d'aquest paratge natural; posteriorment, el projecte ha d'abordar els estudis previs perquè els treballs de restauració adapten les conclusions de la intervenció que es va plantejar en 2011 i incloguen les possibles modificacions actualitzades.

 

 Així mateix, és imprescindible que el projecte siga precedit d'un estudi de mobilitat, ja que el volum dels residus i el seu transport requereix una previsió conscienciosa perquè res contravinga el sentit d'una intervenció mediambiental; i, finalment, serà ineludible trobar la fórmula amb la qual conciliar els propòsits i interessos de totes les associacions que participen en la decisió de donar compliment a la restauració d'aquest espai paisatgístic. Per tant, cal integrar en un projecte impulsat pel mateix ajuntament tots els estudis que des de les diferents àrees dels òrgans de govern autonòmic implicats puguen i deguen ser tinguts en compte.

 


A aquest efecte, l'alcalde ha ressaltat la conveniència de constituir un ens de gestió del projecte, perquè en ell queden reunits, processos, actuacions, recursos i tots els plans que es prevegen necessaris per a la regulació dels treballs de recuperació.

 


El delegat d'Habitatge i Sostenibilitat, Francisco José Arnau, resumeix d'aquesta manera la magnitud d'aquest projecte: “Només al final d'un projecte ambiciós, que bé podria allargar-se fins a cinquanta o seixanta anys, s'abordarà quin hauria de ser la finalitat i els usos a què es destine el futur espai natural recuperat. Mentrestant, l'objectiu primer és implicar la ciutadania en aquest pla especial d'actuació sobre un paratge que ha sigut i continuarà sent un símbol de la identitat torrentina”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.13.201

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.