Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dimarts, 20 de Abril del 2021
ENTREVISTA CIUDADANOS TORRENT

Claramonte: “Amb la coalició tots els torrentins han eixit guanyant”

El passat 14 d'abril es va complir el primer any de govern en coalició entre el Partit Socialista i Ciudadanos Torrent. parlem amb Raúl Claramonte portaveu de CS en l'Ajuntament de Torrent i amb Toni Nebot, regidor de Mercats Ambulants i Cosum per analitzar com a sigut aquest primer any de gestió

Les dades d'incidència acumulada en Torrent continuen sent molt positives...  Claramonte: I és gràcies a l'esforç de la gent per complir les restriccions marcades des de Generalitat. Han complit tots, hostalers, comerciants i tots els ciutadans i ciutadanes de Torrent. Però no cal abaixar la guàrdia i continuar sent prudents. Podem tindre un repunt, tal volta sí, però venim d'unes dades molt bones. Crec que cal aplaudir a tots, perquè hem sabut viure i conviure amb unes restriccions molt dures i encara patim, ja en menor mida, però com sempre dic, cal continuar sent prudents i no abaixar la guàrdia en cap moment.  Toni: Les dades són realment molt positius i pot ser que augmente, però ací es treballa molt i som molt conscients de la situació i es compleix amb totes les mesures. I també gràcies al treball de la policia.

 

Sánchez ha anunciat que el pròxim 9 de maig finalitzarà l'estat d'alarma, està el seu partit d'acord amb aquesta decisió o caldria allargar la situació? Claramonte: Ciudadanos en el seu moment va recolzar l'estat d'alarma perquè era necessari en eixe moment. Entenc també que els ciutadans i ciutadanes fa molt de temps que viuen amb restriccions i comença a estar un poc esgotada de la situació. El 9 de maig veurem que passa, però crec que és hora de finalitzar amb l'estat d'alarma perquè la vacunació cada dia està més avançada. Crec que serà positiu i que la ciutadania complirà perquè si els números comencen a pujar tornaran les restriccions i crec que ningú vol tornar enrere. Crec que Sánchez ha fet el correcte, però cal demanar a la gent que tinga trellat com ha tingut fins ara, com ha tingut la majoria de ciutadans i ciutadanes.

 


El 14 d'abril es va complir el primer any de govern en coalició amb el Partit Socialista, quin balanç fa els eu partit en aquest primer aniversari? Claramonte: Crec que hem de reivindicar la importància i la necessitat de Ciudadanos en la política local. Gràcies a aquest acord hem pogut traure coses iniciatives que portàvem en el nostre programa electoral. Crec que és un govern dialogant que intenta escoltar totes les veus.



Aquesta coalició ha sigut molt criticada per tots els grups de l'oposició? Claramonte: L'oposició crec que ha caigut en el populisme i la crítica fàcil i Ciudadanos no caurà en eixe joc. Hem demostrat ací en Torren i en altres llocs que fem política útil i coherent pensant sempre en els ciutadans i ciutadanes i en això crec que treballem conjuntament amb el PSOE. En definitiva estem molt orgullosos del nostre treball i estem amb moltes ganes de continuar treballant per Torrent. Toni: Molt positiu perquè des del minut u hem treballat conjuntament amb el Partit Socialista. Dins de la meua àrea de Mercats i Consum hem pogut treballar amb total normalitat i continuem fent-ho.

 

El pressupost d'enguany està molt marcat per la crisi econòmica, Campos en el seu moment va anunciar un nou Pla d'Ajudes, com estan anant les negociacions amb la resta de grups? Claramonte: Un nou pla com el que ja es va presentar l'any 2020. Actualment s'està treballant i s'estan aportant idees i des de Ciudadanos també treballem des de les nostres delegacions. El que sí que espere és que l'oposició no faça política i aprove aquest nou pla. La gent que no sap molt de política no ho sabrà, però tindre un pressupost aprovat agilitza molt la gestió municipal. El pressupost que estava vigent en eixe moment era del 2016, els números ja no eres reals. Nosaltres vàrem demanar tota la informació i els presentarem les nostres idees, d'ací començarem a col·laborar i d'ací va sorgir un acord de govern on tots els torrentins han eixit guanyant.

 

Com a regidor de Mobilitat, quins reptes té al davant en aquest 2021? Estem molt bolcats en els hostalers la taxa de terrasses no es cobrarà en tot aquest any amb la possibilitat de demanar més espai. També estem treballant en conscienciar a la gent perquè agafe menys el cotxe. També estem treballant en una nova línia d'autobús que arribarà al nou pavelló poliesportiu del Toll amb un vehicle híbrid. En el tema de la mobilitat la pandèmia ha marcat un abans i un després i cal adaptar-se a les noves formes de mobilitat del segle XXI.

 

La delegació de Mercats Ambulants ha hagut d'adaptar-se setmana a setmana les restriccions sanitàries. Hem treballat i estem treballant cada dia perquè els nostres mercats siguen espais segurs, tant per part de l'Ajuntament com per part dels venedors. Actualment hem ocupat més espai perquè puguen treballar el cent per cent dels venedors que venen tant els divendres com els dissabtes i així complir amb la normativa vigent.



El vostre partit està patint un moment complicat marcat també per la incorporació de Toni Cantó a les files del PP de Madrid, vosté sempre ha tingut molt bona relació amb Cantó, quina opinió el mereix la seua decisió? Claramonte: Jo li tinc estima a Toni i tinc molt bona relació. Personalment vaig desitjar-li sort. Cadascú elegeix el seu camí, sí que és cert que m'agradaria que dins d'un temps pense que va equivocar-se. Parlant ara del partit en l'àmbit nacional pense que s'està sent molt injust amb Ciudadanos amb el treball que hem fet en la Comunitat de Madrid. La sensació que jo tinc és que els afiliats i els regidors del partit tenen ganes. Crec que som indispensables i som més necessaris que mai en política, ací a Torrent hem aconseguit que el PSOE deixe de costat pactes, puga'm dir, més extremistes. Toni: El nostre objectiu és treballar i ho fem tant amb el PP com amb el PSOE perquè ens interessa el benestar dels nostres veïns i veïnes. Com jo dic ser del Madrid o del Barça és molt fàcil, ser del València no tant i aquest és el cas de Ciudadanos, treballem molt més per poder fer costat els nostres ciutadans i ciutadanes. Estem forts i anem a treballar.

 

En Torrent s'ha presentat una nova executiva local. Estem ara començant a caminar i arrancant amb aquest nou grup de persones. Així totes aquelles persones que senten més a prop el nostre projecte puguen acostar-se i aportar idees. A més volem estar més a prop dels veïns i veïnes per poder resoldre els seus problemes del seu dia a dia.

 

Si els resultats de les eleccions a Madrid no són els esperats, tenen por que això afecte a Ciudadanos fins al punt de la seua desaparició? Claramonte: Edmundo Bal, a banda de tindre un cognom que encara que canvie una lletra té un cognom molt bonic és un lluitador. La desaparició de Ciudadanos seria un gran error i tornaríem al bipartidisme. Tornant a Torrent, ací ens queden dos anys i el nostre compromís és amb els nostres veïns i veïnes. Si desapareix, nosaltres tornarem als nostres llocs de treball. Toni: Les eleccions eixiran bé. Tenim un bon candidat, un gran treballador. Ací seguirem treballant com fins ara.

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.213.4.140

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.