Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 19 de Abril del 2021

Torrent vol promoure  l'ús de la bici com a mitjà de transport sostenible 

L'Ajuntament reforça el seu compromís amb les polítiques de mobilitat sostenible i s'uneix a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta

L'Ajuntament de Torrent s'ha adherit recentment a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta (RCxB), una agrupació d'associacions i entitats locals, que actualment compta ja amb 137 socis distribuïts per tot el territori espanyol.
En la RCxB els associats disposen d'informació i suport per a organitzar jornades formatives i cursos destinats a representants polítics, tècnics i dels equips de policia local dels ajuntaments. Podran, per tant, fer ús d'un manual formatiu teòric amb indicacions per a crear itineraris segurs, gestionar grups i coordinar les diferents accions que puguen dur-se a terme amb els col·laboradors (col·legis, instituts, entitats locals…). Es pretén, d'aquesta manera, complir amb els objectius de l'Agenda 2030, segons les polítiques marcades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.


En aquest sentit, el regidor de Mobilitat i Transport de l'Ajuntament de Torrent, Raúl Claramonte, ha destacat que “amb l'adhesió a la xarxa de ciutats per la bicicleta, estem apostant per promoure l'ús d'aquest mitjà de transport ecològic i segur, que és , al seu torn, el foment de l'esport i la mobilitat sostenible en el nostre entorn més pròxim”.
D'altra banda, amb l'ampliació del carril bici s'ha pretés donar més empenyiment al servei de Torrentbici i dirigir-lo també a possibles beneficiaris que visquen fora del nucli urbà, en disseminats o procedents d'altres nuclis limítrofs per a cobrir els desplaçaments a altres zones, com a polígons industrials o municipis pròxims que no compten amb estacions de bicicleta pública.


Cal assenyalar que l'empresa concessionària d'aquest servei municipal continua reforçant les tasques de neteja de bicicletes i estacions durant aquests mesos de crisi sanitària, ja que diàriament es desinfecten els punys i sellons de les bicis així com els teclats de les estacions i, a més, s'han publicat una sèrie de recomanacions perquè tots els usuaris puguen col·laborar en les labors de prevenció.


Donar-se d'alta en Torrentbici és molt senzill: s'ha d'entrar en www.mibisivalencia.es i seleccionar l'opció per a abonar-se.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.133.156.156

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.