Dissabte, 27 de Juliol del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Juliol del 2024 a les 09:28:58 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓ
Dilluns, 05 de Abril del 2021
Azucena Guimerà palop, Reina del Encontre 2020-22

“Porte des dels 12 anys esperant ser reina, esperaré amb il·lusió un any més”

La jove torrentina ha presidit els diferents actes que les germandats han organitzat en les parròquies

La Reina de l’Encontre de 2020-22, Azucena Guimerà, i el germà major suprem (el seu iaio), José Maria Palop, van participar en un programa especial en directe a Tele Torrent i al perfil de l’Ajuntament per viure el Diumenge de Glòria, amb records d’altres anys i consells de reines de l’encontre d’altres dècades. Azucena ens conta les seues vivència de dos anys truncats.

 

Com vius de nou esta Setmana Santa sense poder proclamar la Resurrecció de Crist? És un poc trist i el visc amb impotència, perquè l’any passat a l’estar confinats, no podíem fer res, era com un malson. Enguany al poder ixir al carrer et dones compte de tot el que et perds. Però és Diumenge de Glòria igual, el visc amb pau, acompanyada de la meua família i del meu iaio, que és el Germà Major Suprem.

 

Tens la trista sort de passar a la història com a la reina de tres anys.. què et diu la gent? Rep molt de recolzament, és una circumstància que ens ha vingut així i sabem que l’any que ve ixirà tot bé. Hem vist actes a la parròquia de Mont-Sió, que fa que es mate el cuquet.

 

I pel que fa al secret millor guardat... Has tingut oportunitat de retocar el teu vestit de reina? No, encara no. Al vestit li queden ultimar uns detalls i una prova final. Faltava un mes des que es va decretar l’Estat d’Alarma fins diumenge de resurrecció, per això encara em faltava fer alguna prova més. No m’imagine encara amb el vestit i que arribe el moment, perquè porte des del 12 anys esperant que arribe. En cara hem d’esperar un any més.

 

I com es troben els teus patges i cambreres?  Ells sí que han crescut, perquè són xiquets i en dos anys creixen una barbaritat. Les meues cambreres ho estan vivint amb molta paciència, amb molta il·lusió. Poc a poc vorem com els arreglem. Tenim un any per arreglar-los. El que sí que ha canviat de tratge és el meu iaio, el germà major suprem, perquè s’ha aprimat (rises).

 

I alguna sorpresa que tingues preparada? L’any passat no vaig gravar l’al·leluia pel moment de l’apertura de la carxofa, perquè volia dir-lo de memòria. Vull recitar en directe la recitació dels versos bíblic de l’al·leluia i proclamar la resurrecció de crist de viva veu. És una sorpresa que vull mantenir per a la Setmana Santa de 2022. Són moments de nervis, d’emoció continguda, però tota jove que vol ser reina s’ho sap de memòria i així ho faré.

 

Has notat l’estima dels torrentins? Molta gent em reconceix pel carrer i em donen ànims, ahí és quan de veres et sentes reina, perquè no em coneixen però em retransmetixen la seua il·lusió.

 

Què diries als confrares de les germandats de que esperen que arribe la setmana? La Setmana Santa no l’hem pogut viure al carrer, però sí dins de la parròquia. Imagine que molts hauran participat desl actes virtuals a través de xarxes socials o dins de les seues parròquies. La setmana de passió l’hem viscut de manera interior, més reflexiva. Demane paciència per a tots, per que l’any que ve no falte ningú i si déu vol poder viure-la en el nostres carrers.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.168.147

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.